ΣΑ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΕ ΣΤΗΜΕΝΟ ΜΑΤΣ

 

Μια ζωή το ίδιο πλάνο. Η Ελλάδα να δίνει την καλύτερη βαθμολογία στο τραγούδι που εκπροσωπεί τη μαρτυρική Κύπρο. Και η μαρτυρική Κύπρος το 12άρι για πάρτη της Ελλάδος. Μια διαρκής ντροπή. Μια σικέ κατάσταση στα ίσα, δημοσίως και επισήμως. Ένα πατριωτικό νταραβέρι ανάμεσα σε Έλληνες και Έλληνες δυο διαφορετικών κρατών. Που, όμως, δεν χρειάζεται να... επιδεικνύεται η εθνική ενότητα και σύμπνοια με μια συναλλαγή σε τόσο φτηνό γεγονός, όπως είναι η Eurovision.

Το πιο κακόγουστο τραγούδι να παρουσιάσει η Ελλάδα, η Κύπρος θα το επιβραβεύσει με την απόλυτη βαθμολογία. Το ίδιο και η Ελλάδα για την Κύπρο. Κανονική τράμπα, που προσβάλει τον κάθε ελλαδίτη και κάθε Κύπριο, αν έχουν αίσθηση εθνικής αξιοπρέπειας. Όσο κι αν παίζει στον εν λόγω… καλλιτεχνικό διαγωνισμό και το εθνικοπατριωτικό αλατοπίπερο.

Και βλέπεις την ελληνική αποστολή, την ώρα που ''πέφτουν'' οι βαθμολογίες από κάθε χώρα, πνιγμένοι όλοι στην αγωνία, να πετάγονται ενθουσιασμένοι σαν ελατήρια, επειδή η Κύπρος τους έδωσε το 12άρι ή το δεκάρι.

Σα να πανηγυρίζει ο πρόεδρος της ομάδος που τα έσπρωξε στον διαιτητή. Πριν το ματς το κοράκι συμφώνησε ότι θα σφυρίξει πέναλτυ στην πρώτη κιόλας επίσκεψη στη μεγάλη περιοχή ποδοσφαιριστή της ομάδας του προέδρου, ακόμα κι αν δεν τον ακουμπήσει αντίπαλος. Στήνεται η μπάλα στο σημείο του πέναλτυ και ο πρόεδρος περιχαρής δέχεται συγχαρητήρια για την... ''επιτυχία'' του.

Διαβάστε ακόμα:

ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΟΝ ΝΤΑΝΥ ΤΡΕΧΟ ΚΑΙ... ΤΡΕΧΕΙΣ ΜΑΚΡΙΑ