ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΑΔΑ, ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΒΑΛΚΑΝΙΑ...

 

Να μεταφέρουν τα ελληνικά ΜΜΕ τι γράφουν οι σοβαρές και αξιοσέβαστες ξένες εφημερίδες. Και πως τα ξένα δίκτυα αντιμετωπίζουν δημοσιογραφικά τούτο και το άλλο που συμβαίνει στη χώρα μας. Γιατί; Για να μας ενημερώνουν πως μας βλέπουν, αλλά και τι είναι επιτρεπτό, τι απαγορευτικό στο εξωτερικό. Δεν παπαγαλίζεις τα σχόλια του τύπου στην αλλοδαπή για να ξεφωνήσεις ή να επαινέσεις τον άλφα και τον βήτα αρχηγό κόμματος.

«Οι αιφνιδιαστικές διακοπές του πρωθυπουργού τον Αύγουστο, που δεν ανακοινώθηκαν, επικρίθηκαν ως ασέβεια προς τη μνήμη 102 ανθρώπων που είχαν σκοτωθεί στην καταστροφική δασική πυρκαγιά, τον προηγούμενο μήνα» έγραψε ο Economist για τον Αλέξη Τσίπρα και το κότερο μεγάλου επιχειρηματία. Και στην ανάλυση του πολιτικού σκηνικού παραμονές εκλογών η αγγλική εβδομαδιαία εφημερίδα που κυκλοφορεί σε φορμάτ περιοδικού δεν παραλείπει να αναφερθεί στον Πολάκη. ''Το πρόσωπο που είχε συγκεντρώσει τα βέλη της κοινωνίας και των πολιτικών του αντιπάλων, μετά την αντιπαράθεση που είχε με τον καθηλωμένο σε αναπηρική καρέκλα υποψήφιο της ΝΔ κ. Κυμπουρόπουλο''.

Ναι, σοκάρουν στην δυτική Ευρώπη το πως ξηγιέται στην Ελλάδα ο Τσίπρας και οι ατάκες του Πολάκη. Στο 21ο αιώνα υπουργός να τα βάλει με ανάπηρο, με gay, να υποστηρίζει το κάπνισμα δημοσίως, και το αλκοόλ, και τους πυροβολισμούς, όλα αυτά είναι σκάνδαλο. Και ο πρωθυπουργός καπάκι μετά τους εκατό νεκρούς στο Μάτι, όπου έχει προσωπική ευθύνη, να φιλοξενείται κρυφά σε σκάφος επιχειρηματία. Δεν περνάνε αυτά χωρίς κόστος. Ο κόσμος τιμωρεί, καταψηφίζει τα αλάνια και τα λαμόγια της πολιτικής, αν αυτά δεν προλάβουν να παραιτηθούν.

Όχι στην Ελλάδα! Εδώ είναι άλλη ήπειρος, άλλος πλανήτης. Εδώ είναι Βαλκάνια και ο κόσμος σε μεγάλο βαθμό γράφει στα παλιά παπούτσια του τζάμπα μαγκιές και κλανιές με το στόμα. ''Θα κάνουμε και θα ράνουμε εμείς οι καλοί, γιατί δεν είμαστε οι άλλοι οι κακοί''. Λίγες μέρες μείνανε μέχρι τις εκλογές και η Ευρώπη και η Αμερική για μια φορά ακόμα θα φάνε στη μάπα τι εστί Ελλάδα. Ποιες είναι σε μεγάλο κομμάτι του λαού οι δημοκρατικές... ευαισθησίες στη χώρα αλ τσαντήρι.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΟ ΕΣΩΡΟΥΧΟ ΤΟΥ ΕΛΕΕΙΝΟΥ ΙΠΠΟΤΗ