ΠΑΡΤΕ ΝΑ 'ΧΕΤΕ, ΦΑΤΕ ΝΑ ΜΠΟΥΚΩΣΕΤΕ

 

Από τις εκατό (αριθμός 100) «ειδήσεις» που αμολάνε στον αέρα τα λεγόμενα μαζικής επικοινωνίας μέσα, οι τρεις (αριθμός 3) βγαίνουν αληθινές. Το ρουφάς το αυγό και παθαίνεις κρίση αυτοκριτικής. Τι διαβάζω ο μαλάκας, αναρωτιέσαι, αν δεν είσαι μαλάκας. Χάνω το χρόνο μου με ''νέα'' που είναι ανύπαρκτα. Καλά, για τόσο δευτεράτζα μ΄ έχουν;

''Μαζικής επικοινωνίας'' είναι, για να ξέρουμε τι λέμε. Ξεφορτώνει η νταλίκα τη πατσαβούρα και άντε εσύ ο πονηρός να ξεχωρίσεις τα τρία τα καλά από τα 97 τα σκάρτα. Ε, αφού είναι προϊόντα για ''μαζική'' πελατεία, όχι προσωπική και εκλεκτική, μην έχεις παράπονο.

Είπα ''δευτεράτζα''; Σ’ έχουν για πολύ πίσω, μεγάλε. Επιτυχία σου αν σ’ εκτιμούσαν για δεύτερο και τρίτο.

Αποκαλυπτικό. Να διαβάζεις κατά 97% μαϊμού θέματα, ανυπόστατες πληροφορίες, γεγονότα που δεν συνέβησαν ποτέ. Το χειρώτερο; Την κάθε «είδηση» την αναπαράγουν και τα άλλα ΜΜΕ, και τα άλλα site, εντελώς στα τυφλά, χωρίς να ψάχνουν αν πράγματι ισχύει το όποιο σχετικό ''ρεπορτάζ''.

Δημοσιογραφική απάτη; Όχι αυτό. Ότι, δηλαδή, η πιάτσα σκόπιμα δουλεύει μονάχα στο 3% τη γνησιότητα της ενημέρωσης. Όχι, αυτό. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για καραμπινάτη δημοσιογραφική ανευθυνότητα. Πάρτε να έχετε, πάρτε να μπουκώσετε, και να είστε ευχαριστημένοι αν τελικά κάτσουν τρεις, το πολύ τέσσερις στην κατοστάρα.

Διαβάστε ακόμα:

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΗ: Ο ΘΗΛΥΚΟΣ ΔΟΝ ΖΟΥΑΝ