Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΕΙ ΤΗΝ... ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ

 

Έπεσε πολύ ρεκλάμα στο κανάλι του Μαρινάκη που έχει το όνομα mega. Δεν είναι κακό αυτό, όποιος έχει λεφτά, τα διαχειρίζεται όπως του γουστάρει. Μη λένε, όμως, το παραμύθι ότι... επιστρέφει το mega, ένα κανάλι που πέθανε. Που το σκότωσαν, μικρή σημασία έχει, διότι ο ιδιοκτήτης- το είπαμε αυτό- έχει δικαίωμα να κάνει στην περιουσία του ό,τι του γουστάρει.

Το ότι, λοιπόν, απέκτησε ο μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού με τα φράγκα του το όνομα mega δεν σημαίνει ότι ο πεθαμένος σηκώθηκε από τον τάφο του. Και λέει ο εφοπλιστής πως το νέο κανάλι θα σέβεται την είδηση, πως θα παρουσιάζει τα γεγονότα αντικειμενικά κλπ κλπ. Να το δούμε και να... μην το πιστέψουμε.

Δεν γίνεται αυτό! Μαρινάκης και ανεξάρτητη δημοσιογραφία δεν παντρεύονται ποτέ. Αδύνατον! Τι, δηλαδή, θα έχει δώσει τα εκατομμύρια του ο Μαρινάκης και θα παρακολουθεί το δελτίο ειδήσεων στο οποίο θα παίζεται π.χ. ρεπορτάζ για τα τραβήγματα του με τη δικαιοσύνη; Και στο κανάλι ιδιοκτησίας Μαρινάκη θα βγαίνουν ελεύθερα και αβίαστα σχολιαστές και θα τα χώνουν στο αφεντικό τους, στον εργοδότη τους; Για τούτο και το άλλο.

Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Αυτό που θα γίνεται είναι το άλλο, το αναμενόμενο. Τα πάντα που αφορούν το πρόσωπο Μαρινάκης, που έχει ήδη μπει πολύ δυνατά στη δημόσια ζωή του τόπου, από το mega θα παρουσιάζονται μονόπλευρα. Το ίδιο έργο όπως στο open του Ιβάν Σαββίδη. Όλα επιτρέπονται να λέγονται στο κανάλι του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, όμως μόνο όσα στρέφονται στους αντιπάλους του.

Ύστερα είναι και ο ανθρώπινος χαρακτήρας του Μαρινάκη. Και να θέλει ο ίδιος να λειτουργεί το κανάλι ανεπηρέαστα από τη δική του πληθωρική παρουσία στην πολιτική, στα ΜΜΕ και στο ποδόσφαιρο, δεν θα του το επιτρέπει ο χαρακτήρας του, να ανεχθεί ανεξαρτησία γνώμης.


Διαβάστε ακόμα:

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΚΑΙ.. ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ