Ελληνιδες γυμνες στο Playboy

 

O Hugh Hefner ίδρυσε το Playboy το 1953, από το μηδέν. Πήρε λεφτά από φίλους και συγγενείς – πούλησε και κάποια προσωπικά του αντικείμενα κι έτσι κατάφερε και μάζεψε ένα ποσόν για να τυπώσει το πρώτο τεύχος του περιοδικού, που ήταν το μεγάλο του όνειρο. Το πρώτο τεύχος του περιοδικού κυκλοφόρησε με την γυμνή φωτογραφία της Marilyn Monroe και έκανε πάταγο.

Το Playboy μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έγινε ένα από τα πιο κορυφαία περιοδικά που είχε γυμνό περιεχόμενο, αλλά από την άλλη είχε και πολύ “γερά” κείμενα και αποκαλυπτικές συνεντεύξεις. Στις δεκαετίες του ’50 και του ’60 ήταν από τα κορυφαία περιοδικά του πλανήτη. Ήταν μάλιστα τόσο μεγάλη η επιτυχία του που ξεκίνησε το franchise. Πουλούσαν τον τίτλο σε εκδότες ανά την υφήλιο κάνοντας τον Hugh Hefner πολυεκατομμυριούχο. Άσε δε που το αντέγραψαν και έβγαλαν και το Playgirl με γυμνούς άντρες για το γυναικείο κοινό.

Στην δεκαετία του ’80, μετά από πολλές χώρες που είχαν αποκτήσει το δικό τους Playboy όπως είπαμε, το θρυλικό περιοδικό ήρθε και στην Ελλάδα. Και για να κάνουν ντόρο έπρεπε να βρουν μια πολύ γνωστή Ελληνίδα να δεχτεί να φωτογραφηθεί γυμνή.

Η πρώτη που κατάφεραν να ποζάρει ήταν η Ζωή Λάσκαρη, η οποία φωτογραφήθηκε ολόγυμνη στην Δήλο τον Οκτώβριο του 1985. Με κείμενο από τον Γιώργο Λιάνη και φωτογραφίες του Ντίνου Διαμαντόπουλου.

Αν λοιπόν ξεκινήσεις με την Λάσκαρη και μετά “ψήσεις” να φωτογραφηθούν γυμνές οι…

Η συνέχεια εδώ...nikosonline.gr