Η ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ

 

Βρέχει σήμερα. Από τα χαράματα ξεκίνησε και δεν λέει να σταματήσει. Η εφημερίδα στις πωλήσεις της θα έχει μια μείωση 10% τουλάχιστον. Έτσι συμβαίνει. Ένα άλφα ποσοστό δεν θα βγει από το σπίτι. άρα λόγω της βροχής θα βαρεθεί να πάει μέχρι το περίπτερο.

Και σήμερα, εννοώ αυτές τις μέρες του κορονοϊού, ο κόσμος δεν ξεμυτάει από το τσαρδί του. Ναι, αλλά θα περίμενε κανείς να αυξηθεί κάπως το δελτίο κυκλοφορίας των εφημερίδων. Όπως έχει βρει τον τρόπο να προμηθεύεται ό,τι χρειάζεται χωρίς να βγαίνει έξω λόγω των απαγορεύσεων.

Γιατί αυξήθηκε, μάλιστα μέχρι και 30% η χρήση του ιντερνέτ, κι όχι οι εφημερίδες; Τι να κάνει ο καθένας κλεισμένος μέσα; Μια επιλογή είναι οι χαζοτσάρκες στο διαδίκτυο. Τα σάιτς, λοιπόν, που δεν βελτιώθηκαν, που δεν έγιναν καλύτερα πήραν πόντους. Όχι και οι εφημερίδες, που μάλλον χάνουν τη μεγάλη ευκαιρία. Να κάνουν ένα restart, με βελτιωμένο το προϊόν τους, και να εκμεταλλευτούν τις νέες συνθήκες ζωής.

Θυμάμαι την εποχή Κοσκωτά στον Ολυμπιακό. Από την επόμενη μέρα που αγόρασε την ομάδα από τον Νταϊφά, όπως το λέω, από την επόμενη κιόλας, ''ΦΙΛΑΘΛΟΣ''(πρωτοσέλιδο της φυλλάδας) και ''ΦΩΣ'' διπλασίασαν την κυκλοφορία τους. Ενώ η τρίτη (δεν υπήρχε τέταρτη) αθλητική εφημερίδα, η ''ΑΘΛΗΤΙΚΗ'' δεν πήρε ούτε ένα φύλλο παραπάνω. Από τον Νοέμβριο του 1987 πρώτος ο ''ΦΙΛΑΘΛΟΣ'', δεύτερο το ''ΦΩΣ'' και με τη μισή κυκλοφορία σε στασιμότητα η ''ΑΘΛΗΤΙΚΗ''.

Είχαν γίνει καλύτερες οι δυο εφημερίδες που- επαναλαμβάνω- ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΑΝ την κυκλοφορία τους; Όχι, απλά εισέπραξαν όφελος από ένα απρόβλεπτο γεγονός, να γίνεται ιδιοκτήτης της δημοφιλέστερης ομάδας οπαδός του Παναθηναϊκού, πρόσωπο που τον είχαν στο σημάδι όλοι οι εκδότες, συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

Γεγονός ότι ο κόσμος μένει καθηλωμένος στο σαλόνι του και δεν τον έχει κερδίσει η εφημερίδα.

Διαβάστε ακόμα:

Η ΠΟΡΝΗ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ