Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΨΑΧΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ MEGA

 

Μαρινάκης είναι αυτός και αρρωσταίνει όταν χάνει την πρωτιά. Αρρωσταίνει στην αλήθεια, όχι στο παραμύθι φούρναρης με τον κορονοϊό, όπως είχε ανακοινώσει, διότι είχε τους λόγους του. Ο χαρακτήρας του ατόμου είναι αυτός, να έχει την πρωτιά σ’ ό,τι καταπιάνεται. Κι όχι διότι καλόμαθε με τον Ολυμπιακό. Επτά πρωταθλήματα από την πρώτη μέρα του στη μπάλα.

Αυτή είναι η φτιάξη του Μαρινάκη, και μαγκιά του η φιλοδοξία να πρωταγωνιστεί, να μη συμβιβάζεται ακόμα και με την δευτεριά. Τα δίνει όλα να είναι πρώτος. Και στην τηλεόραση δεν έγινε πρώτος. Ούτε και δείχνει η δουλειά πως θα του γυρίσει. Να πιάσει τέτοιες θεαματικότητες το κανάλι και να αφήσει πίσω του τους ανταγωνιστές.

Κατόπιν τούτου το αφεντικό ψάχνεται στις μεταγραφές. Ποιους να πάρει για να ανεβάσει τα νούμερα στο mega. Καθόλου εύκολο. Δύσκολο. Το mega δεν είναι Ολυμπιακός. Μ’ αυτούς τους παίκτες που έχει η ομάδα, αλλά και με κατώτερους, πιο φτηνούς το πρωτάθλημα το παίρνει. Γιατί είναι ο Ολυμπιακός. Το κριτήριο, άλλωστε, στις μεταγραφές του Ολυμπιακού δεν είναι τόσο να ενισχυθεί η ομάδα, όσο οι επιλεγμένοι ποδοσφαιριστές να μεταπωληθούν προς όφελος της ΠΑΕ.

Το άλλο. Είτε πάρει το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, είτε το χάσει, η πελατεία είναι σταθερή. Άλλο πράμα το κανάλι, όμως. Αρέσει, βλέπεται. Δεν αρέσει, δεν βλέπεται.

Άνοιξε το πουγγί ο Μαρινάκης, ξοδεύτηκε να αποκτήσει τη συχνότητα και να στήσει το κανάλι. Με την αβάντα την καβάτζα των σήριαλ και τον πρώτο μάστορα της πιάτσας, τον Μαλέλη. Το πράμα δεν περπάτησε, όπως το περίμενε και τι μένει να γίνει; Τι άλλο από μεταγραφές. Δύσκολο, γιατί; Στην αγορά δεν υπάρχουν εκείνες οι τηλεπερσόνες που είναι εγγύηση ότι θα ανεβάσουν τη τηλεθέαση.

Ποιους να πάρει στο mega; Τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι μεταχειρισμένα. Ξεζουμισμένα. Επαγγελματίες σωστοί, πολύ καλοί στη δουλειά τους, αλλά δεν δίνουν το συν.

Διαφορετική η περίπτωση του 46χρονου Σρώυτερ (φώτο). Δυνατό χαρτί στο δελτίο ειδήσεων, αλλά… Έχει συμβόλαιο ένα χρόνο ακόμα στον Άλφα, το οποίο ανήκει στον… Βαρδινογιάννη. Τι σημαίνει αυτό; Υπάρχει κάποιος άγραφος κώδικας στο επίπεδο επιχειρηματιών Βαρδινογιάννη, Μαρινάκη. Δεν φτάνει να συμφωνήσει ο Σρώυτερ, να σπάσει το συμβόλαιο του για να γίνει η μεταγραφή. Θα πρέπει να… συμφωνήσει και ο Βαρδινογιάννης.

Αδύνατον ο Μαρινάκης να πάρει άνθρωπο της δούλεψης Βαρδινογιάννη χωρίς το δικό του οκέυ. Ο Βαρδινογιάννης πήρε από Ολυμπιακό Γαλάκο, Κυράστα, Βαμβακούλα, Σαργκάνη, πότε; Όταν ήταν σκοτωμένος με τον Νταϊφά. Για κανένα Σρώυτερ ο Μαρινάκης θα ήθελε να τα χαλάσει με τον Βαρδινογιάννη. Όπως και ο Βαρδινογιάννης δεν θα έπαιρνε κάποιον από το mega, χωρίς την έγκριση του Μαρινάκη. Ο άγραφος κώδικας, που λέγαμε.

Διαβάστε ακόμα:

ΤΗΝ ΒΟΛΕΨΑ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ ΜΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙ