Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΜΜΕ

 

Εισήγηση να υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός και να εκδιωχθεί ο Μαρινάκης από το ποδόσφαιρο. Η είδηση. Δικαστής κανονικός έκανε την πρόταση, όχι κάποιος στο καφενείο της γειτονιάς. Η ειδησάρα. Και, βέβαια, ο δικαστής- δικαστίνα είναι, άσχετο αυτό- δεν πέταξε το τσεκούρι στο κεφάλι του Ολυμπιακού αέρα πατέρα. Στοιχειοθετεί την απόφαση της. Αλλοίμονο να βγάλει τόσο βαρύ πράμα και να μη λάβει υπ' όψιν της τα κιτάπια. Τα γεγονότα και τι λένε οι νόμοι.

Το πρώτο σε επισκεψιμότητα site στην Ελλάδα είναι το in.gr και ανήκει στον Μαρινάκη. Την έπνιξε την είδηση. Την ειδησάρα. Τι είναι αυτό; Δεν πάει έτσι.

Η πρώτη σε κυκλοφορία εφημερίδα στην Ελλάδα, και μακράν η καλύτερη, είναι Τα Νέα, ιδιοκτησίας Μαρινάκη. Τάφος κι αυτή. Την έθαψε χωρίς καν να την... διαβάσει την ειδησάρα που αφορά τον Ολυμπιακό, το ποδόσφαιρο, το πρωτάθλημα. Τι είναι αυτό; Δεν πάει έτσι.

Δεν ξέρω πως κι αν έπαιξε την ειδησάρα το mega, το κανάλι επίσης συμφερόντων Μαρινάκη.

Ποια αξία έχουν οι απόψεις σημαντικών ανθρώπων που αναπτύσσουν στα μέσα του Μαρινάκη, όταν αυτός απαγορεύει να δημοσιευτεί τούτο και το άλλο; Το μέσο είναι ηθικά υποχρεωμένο να ενημερώνει. Ας σχολιάζει, αν το θεωρεί απαραίτητο. Αλλά να δίνει την είδηση, να μην την πνίγει. Το ζήτημα, όμως, δεν είναι πως ξηγιέται το αφεντικό, ο Μαρινάκης, ο οποίος γουστάρει τα δικά του μέσα μόνο για πάρτη του. Οι δημοσιογράφοι πως ξηγιούνται; Η Ένωση Συντακτών γιατί κάνει τον Γερμανό;

Διαβάστε ακόμα:

Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ... ΣΠΑΤΟΥΛΑ ΛΟΓΩ ΒΑΝΑΣ