ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ Ο ΙΒΑΝ;

 

Ιανουάριος του 1982 επανεκδίδεται η Μεσημβρινή, εφημερίδα που είχε διακόψει την κυκλοφορία της με το στρατιωτικό πραξικόπημα του 1967. Η επανέκδοση, μάλιστα, έγινε με διευθυντή τον επίσης διευθυντή της προχουντικά Παναγιώτη Λαμπρία, πρώην συνεργάτη του Κωνσταντίνου Καραμανλή και υφυπουργού της πρώτης μεταπολιτευτικής κυβέρνησης. Πολύ καλή εφημερίδα η Μεσημβρινή, τίτλος ιστορικός, αλλά δεν περπάτησε. Δεν έπιασε τις αναμενόμενες κυκλοφορίες.

Ο Βαρδής Βαρδινογιάννης αγοράζει την Μεσημβρινή Οκτώβριο του 1982 και το κουμάντο της εφημερίδας αναλαμβάνει για λογαριασμό της οικογένειας ο μακαρίτης Θόδωρος Βαρδινογιάννης. Η απόλυτη αποτυχία. Η εφημερίδα δεν σήκωνε κεφάλι. Ο Θόδωρος την ενίσχυσε με μεταγραφές, την διαφήμισε, την ξαναδιαφήμισε, αλλά τίποτα.

Επόμενο η Μεσημβρινή να κλείσει. Ξανάνοιξε, όμως, με νέα διαφημιστική καμπάνια, και επειδή είχε πάλι... περιθωριακές πωλήσεις, ξανάκλεισε. Όταν είσαι Βαρδινογιάννης δύσκολο να χωνέψεις την αποτυχία. Ξανά μανά βγαίνει στα περίπτερα, ξανά μανά κατεβάζει ρολά. Άντε μια φορά ακόμα, λεφτά υπάρχουν για πέταμα, πάλι στην κυκλοφορία η ιστορική και σοβαρή Μεσημβρινή, η οποία ποτέ δεν κατάφερε να σταθεί όρθια.

''Αφεντικό, δώσε τέλος, δεν πάει άλλο... ''. Αυτή την πρόταση έκανε έμπιστος συνεργάτης του Ιβάν Σαββίδη και τον προτρέπει να αποσυρθεί από το κανάλι Open και την εφημερίδα Έθνος. Και τα δυο μέσα ιδιοκτησίας του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ δεν μπορούν να ξεκολλήσουν από τα φτωχά νούμερα. Ο ομογενής επιχειρηματίας σκόρπισε εκατομμύρια για να αποκτήσει τον ιστορικό τίτλο του Έθνους να πάρει και συχνότητα τηλεοπτική και απέτυχε παταγαδώς.

Ο Σαββίδης αγόρασε και τον τίτλο της οικονομικής εφημερίδας ''Ημερησία'' και δεν την έβγαλε στα περίπτερα. Μεγάλο... ''κέρδος'', γιατί δεν έχασε περισσότερα! Έκλεισε το καθημερινό ''Εθνος'' αλλά και το κυριακάτικο είναι πολύ πίσω στις κυκλοφορίες. Έκανε αλλαγές, αναβαθμίσεις στο κανάλι αλλά παραμένει τελευταίο και καταϊδρωμένο στην τηλεθέαση.

Φρόνιμη και σοφή η ''επιχειρηματική'' συμβουλή να παρατήσει τα μήντια του ειδικού συνεργάτη στον Ιβάν Σαββίδη. Τι θα αποφασίσει; Άγνωστο. Ο από κοντά σύμβουλος, πάντως, με υπευθυνότητα έκανε το καθήκον του στο αφεντικό.


Διαβάστε ακόμα:

ΨΟΦΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ.... ΚΛΕΙΔΑΡΟΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΙ