ΑΝΕΠΙΣΗΜΟΣ ΜΙΖΑΔΟΡΟΣ Ο ΑΤΖΕΝΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ

 

Φοράει μαύρα γυαλιά ο εκπρόσωπος ποδοσφαιριστών. Καθόλου τυχαίο. Ο ατζέντης με το άλφα πελατολόγιο ποδοσφαιριστών κυκλοφορεί και τις πρωϊνές ώρες με σκούρο, πολύ σκούρο γυαλικό. Τι να σημαίνει αυτό; Πιθανόν τίποτα, απλά ο άνθρωπος κάτι να θέλει να κρύψει. Να μη θέλει να τον ακτινογραφούν από τα μάτια, τι έχει στο μυαλό του.

Βρωμάει στην πιάτσα ότι όποιος μανατζάρει ποδοσφαιριστές είναι μιζαδόρος. Από κάθε κίνηση του θα βγάλει το κάτιτις επιπλέον, πέραν από τη νόμιμη αμοιβή. Το ποσοστό του, σύμφωνα με το κοντράτο που έχει με τον ποδοσφαιριστή. Γνωστό στις ΠΑΕ και αποδεκτό. Μπορούν να κάνουν κι αλλοιώς;

Ασφαλώς υπάρχουν και οι εξαιρέσεις. Δεν τους βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι. Σημασία δεν έχει τόσο ποια είναι η πραγματικότητα, αλλά ποια εντύπωση επικρατεί. Κι αυτή είναι ότι οι ατζέντηδες και οι αντιπρόσωποι μεγάλων γραφείων μετακινήσεων ποδοσφαιριστών παίζουν και με αδήλωτους λογαριασμούς σε off-shore εταιρείες.

Περίεργο. Οπαδική εφημερίδα τις τελευταίες μέρες κοτσάρει πρωτοσέλιδα τη μάπα του υπεύθυνου της ΠΑΕ στις μεταγραφές. Η φυλλάδα πουλάει οπαδισμό, τίποτα άλλο. Την ιδέα της ομάδας, το μεγαλείο της, την ελπίδα του αύριο κλπ κλπ. Την ομάδα στη σκέψη του οπαδού στην πραγματικότητα δεν την εκπροσωπεί ούτε ο πρόεδρος, ούτε ο προπονητής και ο ποδοσφαιριστής. Πολύ περισσότερο ο- κατά την αντίληψη της εξέδρας- λαμόγιος που πρώτα για την τσέπη του προτείνει π.χ. να αγοραστεί ο τάδε παίκτης και να παραχωρηθεί ο δείνα.

Πως να εξηγήσει κανείς την πρωτοσέλιδη προβολή που γίνεται στον έτσι της ΠΑΕ, στον οποίον έχει επιφυλάξεις και ο μεγαλομέτοχος, ο εργοδότης του.


Διαβάστε ακόμα:

ΑΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΣ ΛΙΓΑΚΙ, ΘΑ ΄ΣΑΝ ΟΛΑ ΑΛΗΘΙΝΑ