ΣΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ

 
Αντίπαλοι οι ποδοσφαιριστές της γαλλικής Παρί και της γερμανικής Λειψίας. Ο - πως να τον χαρακτηρίσω- σπήκερ αποκαλεί... Γάλλους τους επαγγελματίες ποδοσφαιριστές της Παρί. Δύσκολα σήμερα στο πολυεθνικό ποδόσφαιρο να βρεις ομοεθνείς στο ίδιο κλαμπ. Άντε και με το ζόρι σε γαλλική ή αγγλική ομάδα να παίζουν τρεις, το πολύ τέσσερις Γάλλοι ή άγγλοι- κι αυτοί συνήθως είναι μαύροι.
Με τι ασχολείσαι, θα μου πεις. Για μένα είναι μια λεπτομέρεια που έχει τη σημασία της. Που δείχνει ότι το παιχνίδι είναι θέαμα κι όχι μια νοσηρή ιστορία για να ικανοποιήσει οπαδικά ή εθνικά βίτσια.
Ο Νεϋμάρ στη φωτογραφία είναι Βραζιλιάνος, και ο Ντι Μαρία Αργεντινός. Δεν είναι Γάλλοι. Και δεν παίζουν στην Παρί, και σε όποια άλλη ομάδα ως Βραζιλιάνος ο ένας και Αργεντινός ο άλλος.
Ο σπήκερ περιγράφει ματς του Ολυμπιακού και λέει ''Πειραιώτες'' τους ποδοσφαιριστές του πρωταθλητή. Αστείο; Δεν υπάρχει ούτε ένας Πειραιώτης. Και οι Έλληνες της ομάδας είναι μια μειοψηφία. Το ίδιο και οι Γάλλοι της Παρί. Από το Κατάρ ο μεγαλομέτοχος του κλαμπ, Γερμανός ο προπονητής, μη Γάλλοι οι περισσότεροι παίκτες. Και όλοι οι παίκτες της ομάδας να τύχει να είναι Γάλλοι, δεν τους χαρακτηρίζεις τέτοιους. Δεν παίζει πατριωτισμός σήμερα στη μπάλα.
Διαβάστε ακόμα:

MEGA ΚΑΙ OPEN ΤΟΥΣ ΕΒΑΛΕ ΑΠΟ ΚΑΤΩ Η ΕΡΤ!