ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ, ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΑ ΣΚΟΡΠΑΕΙ;

 
Πριν το διαδικτυο θα λέγαμε πως χύθηκε πολύ μελάνι... Σήμερα λέμε πως αν ένας μόνο βαρούσε το πληκτρολόγιο του υπολογιστή για να γράψει όλα τα ατέλειωτα κείμενα που βγήκαν στον αέρα για  τους τσαμπουκλάδες του Χάρυ Μαγκουάιρ στη Μύκονο, δεν θα γλύτωνε την αγκύλωση στο χέρι. Τις δυσκαμψίες στα δάκτυλα, την οστεοαρθρίτιδα, διάφορους τραυματισμούς.
Το μέγα θέμα, λοιπόν, ο 27χρονος σέντερ μπακ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Harry Maguire. Πλημμύρισε ο τόπος με τα δημοσιεύματα στα ελληνικά ΜΜΕ, και από κοντά οι ανταποκρίσεις από Αγγλία, για όσα συνέβησαν στο κοσμικό νησί. Δεν επαναλαμβάνουμε λεπτομέρειες.
Στέκομαι μόνο σε τούτο. Στις χιλιάδες ευρώ που ξόδεψε ο διεθνής ποδοσφαιριστής κι αυτό κρίθηκε κιόλας γεγονός προκλητικό, Στη εικόνα, ο λογαριασμός της παρέας του Μαγκουάιρ, όπως τον δημοσίευσε η εφημερίδα Sun. Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Γιατί κάποιος που κερδίζει χρήματα να θεωρείται προκλητικός όταν τα σκορπάει όπως γουστάρει;
Προκλητικός είναι εκείνος που ξοδεύει επιδεικτικά χρήματα που δεν έχει. Ή κάποιος που βγάζει λίγα, πολύ λίγα και κάνει λογαριασμό πάνω από τις δυνατότητες του. Επίσης προκλητικός είναι εκείνος που κάνει φραγκάτο και δεν σταματάει να πληρώνει τον κάθε ποδοσφαιριστή. Μην παραγνωρίζουμε ότι η τσέπη του κόσμου κάνει πλούσιο και διάσημο έναν ποδοσφαιριστή ή τραγουδιστή, όπως δεν τον επιβραβεύει με χοντρά πακέτα.
Αυτός είναι ο κόσμος. Να παραγγέλνει σαμπάνιες και αστακούς Μύκονο και στη Χαβάη θέλει τον σταρ του σινεμά και των γηπέδων, και να κυκλοφορεί με τίποτα ψιλά ο δάσκαλος, ο ταξιτζής ή το γκαρσόνι. Ο κόσμος, οι ανάγκες και προτιμήσεις του κόσμου ορίζουν τα έσοδα του ποδοσφαιριστή και γιατρού, συγγραφέα και υδραυλικού, γεωργού και κομμωτή..
Διαβάστε ακόμα:

ΜΕ ΜΥΗΣΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ... , ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΜΕ ΤΟΝ ''ΦΙΛΑΘΛΟ''.