ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΤΗΣ ΑΝΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΥΤΣΑ

 

Την Αλίκη Κατσαβού την μάθαμε – οι περισσότεροι – από τον γάμο της με τον Κώστα Βουτσά. Ένα γάμο που συζητήθηκε ευρέως και που έφερε στον κόσμο και ένα αγοράκι. Διαβάζοντας όσα μου είπε σ’ αυτή την συνέντευξη, θα καταλάβετε πολλά για την προσωπικότητα της και θα πάρετε απαντήσεις, στις ερωτήσεις που τυχόν σας έχουν δημιουργηθεί. Όπως γίνεται συνήθως, την Αλίκη Κατσαβού την έχουν περάσει από κόσκινο, οι πάντες. Την παρακολουθούν και την κρίνουν. Το κουτσομπολιό - το αγαπημένο σπορ αντρών και γυναικών – δίνει και παίρνει. Λένε κυρίως πως εκμεταλλεύτηκε τον Βουτσά, όπως εκμεταλλεύεται και το παιδί τους, τον Φοίβο, για την προσωπική της προβολή. Για να δούμε, μήπως δεν είναι έτσι τα πράγματα;

Αλίκη μου που σε πετυχαίνω;

  • Νίκο μου, με πετυχαίνεις μετά από τις παραστάσεις του “Περιμένοντας” σε σκηνοθεσία Βασίλη Βαφέα. Ένα πολυθέαμα, με κινηματογράφο, θέατρο και ζωντανή μουσική, είναι μια απάντηση στην μεγάλη κρίση της εποχής της. Μια γλυκόπικρη μείξη του κωμικού με το δραματικό, μια ποιητική ‘βουτιά’ στα βάθη των αναπάντητων ερωτημάτων των ανθρωπίνων σχέσεων και της ύπαρξης.

Πως είσαι γενικά;

  • Βιώνω μια από της δυσκολότερες περιόδους της ζωής μου. Η ξαφνική απώλεια του Κώστα ξεκίνησε ένα νέο κεφάλαιο της ζωής μου και σε συνδυασμό με την πανδημία δημιούργησε απίστευτα δύσκολες συνθήκες. Mε την αγάπη του παιδιού μου και με τη θεατρική καλλιτεχνική δημιουργία προσπαθώ να διατηρώ την πνευματική υγεία μου.

Την περίοδο της καραντίνας ήσουν μόνη ή έβγαινες που και που;

  • Εγώ και το παιδί με μόνη έξοδο 2 φορές την εβδομάδα το σούπερ-μάρκετ και με το τέλος του lockdown δειλές βόλτες γύρω-γύρω στο τετράγωνο με το ποδηλατάκι του μικρού γιατί είχε βαρύνει μέσα και για τους δυο μας πολύ το πένθος. Ακόμα και τώρα διαλέγω πολύ προσεκτικά το πού θα πάμε και τι θα κάνουμε. Διατηρώ αποστάσεις και φοράμε κι οι δύο μάσκα σε κλειστούς χώρους.

Πως σχολιάζεις όλο αυτό που περνάμε με την πανδημία;

  • Δεν θα σου κάνω φιλοσοφική ή εσχατολογική ακόμα ακόμα προσέγγιση του θέματος παρόλο που θα χώραγε πολύ συζήτηση φυσικά. Θα περιοριστώ να σου πω, ότι είναι μια ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε τι είναι αυτό που θα μας κάνει ευτυχισμένους και να εργαστούμε πάνω σε ένα καλύτερο μέλλον. Και φυσικά θα σου πω ότι θα πρέπει να αναγνωρίσουμε την σπουδαία προσφορά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που η πανδημία δίκαια όμως ανέδειξε σε “θεούς”.

Στην διάρκεια των σπουδών σου, στην σχολή, τι ρόλους έπαιζες;

  • Δραματικής ντάμας!!! Χαχαχα! Μόνο στο τέλος του δεύτερου έτους ο Άγγελος Αντωνόπουλος μου είπε, “δεν σε είχα καταλάβει, του χρόνου φρόντισε να πάρεις κωμωδία”, αλλά το τρίτο έτος ήταν το έτος του πτυχίου και οι δάσκαλοι δεν πειραματίζονται, σου δίνουν αυτά για τα οποία πείθεις άμα τη εμφανίσει, έτσι πήρα το πτυχίο με δυο δραματικούς ρόλους.

Με τον πρώτο σου σύζυγο, τον Τάκη Χρυσούλη, πως γνωριστήκατε;

  • Παίζαμε μαζί σε μια παράσταση στο θέατρο της Μαίρης Ραζή.

Ήταν έρωτας κεραυνοβόλος ή σας πήρε καιρό;

  • Υπάρχει μια ωραία ιστορία γι’ αυτό. Η Μαίρη Ραζή έκανε μια μεγάλη οντισιόν για το ρόλο της καμαριέρας, αναζητώντας ένα νέο κορίτσι. Πήγα, με πήρε και μου είπε ότι περιμένει από μένα να μην δημιουργήσω σχέσεις μέσα στο θίασο γιατί είμαστε μικρή ομάδα και θα διαταραχθούν οι ισορροπίες. Φρόντιζα όλη τη σαιζόν να τον “αποφεύγω” επιμελώς λοιπόν. Αλλά… το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον! Μετά το τέλος των παραστάσεων ήρθαμε πολύ κοντά.

Τότε δεν ήθελες να κάνεις παιδί;

  • Πάντα ήθελα να κάνω παιδί. Αλλά η επιθυμία μου αυτή δεν έβρισκε ανταπόκριση.

Όταν πέθανε, έχασες τη γη κάτω απ΄ τα πόδια σου ή ήταν αναμενόμενο;

  • Είχε πρόβλημα με την καρδιά του αλλά τίποτα δεν προμήνυε το τέλος. Ο κόσμος ήρθε ανάποδα απλά!

Πως το ξεπέρασες;

  • Έπεσα με τα μούτρα στη δουλειά. Δύο μήνες μετά το θάνατό του σκηνοθέτησα και έπαιξα σε παράσταση για παιδιά. Η δημιουργία, η τέχνη και τα παιδιά ήταν και τότε η σωτηρία της ψυχής μου!

Τον Βουτσά πως τον γνώρισες;

  • Ήμουν παρτενέρ του το 2013 στο έργο “Ένα παιδί μετράει τα άστρα”. Τον ρόλο αυτό τον είχα ξαναπαίξει με επιτυχία το 2009 στο πλάι του πρώτου μου άνδρα. Ο μουσικοσυνθέτης της παράστασης Γ. Βούκανος με φώναξε στη νέα διανομή και βρέθηκα να παίζω στο πλάι του μελλοντικού συζύγου μου. Ενδιαφέρον;
  •  
  • Σου αρέσουν πράγματι λοιπόν οι μεγαλύτερης ηλικίας άντρες; …

Η συνέχεια εδώ…nikosonline.gr