ΕΝΑ ΨΕΜΑ, ΜΙΑ ΑΠΑΤΗ, ΜΙΑ ΠΛΕΚΤΑΝΗ

 

Πόσοι πέθαναν από τον κορονοϊό; Τόσοι. Πόσοι; Όσοι. Στα είπα όλα. Και την ερώτηση έκανα για πάρτη σου, και έδωσα την αληθινή απάντηση. Άρα, τα είπαμε όλα και καθαρίσαμε. Γράψε λάθος. Δεν τελειώσαμε, τώρα μόλις αρχίζουμε.

Κανένας δεν γνωρίζει πόσους πήρε ο ιός. Πως, λοιπόν, να ξέρει η εξοχότητα μου την αλήθεια; Λένε. Και επειδή λένε σήμερα αυτό το νούμερο, πάει να πει ότι είναι και το πραγματικό; Όχι, βέβαια. Δεν χωρίζουν, έστω, τους πεθαμένους σε δυο κατηγορίες. Στους Από και στους Με. Δηλαδής;

Τα κακάρωσε, λένε, από κορονοϊό. Από ή μήπως ο φουκαράς βλέπει ανάποδα τα ραδίκια διότι πήγε με κορονοϊό. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Δεν είναι σωστό, και με το μπαρδον, να το μπερδεύουμε το πράμα.

Ποτέ δεν είπα ότι ο κορονοϊός είναι ένα ψέμα, μια απάτη, μια πλεκτάνη. Όχι, είναι μια υπαρκτή κατάσταση. Ένας ιός, όπως ένα άλλοι στο παρελθόν, που έγραψαν τη δική τους ιστορία. Κι αφού δεν ξέρω, και τεράστια μαγκιά μου να μην λέω τούτο και το άλλο όταν δεν ξέρω, αποφεύγω τα νούμερα. Πόσοι οι πεθαμένοι από κορονοϊό. Τόσοι. Πόσοι; Τόσοι, αυτή είναι η αλήθεια.

Όπως δεν ξέρω αν στήθηκε κόλπο. Κι αν η τρομοκρατία έχει τη σκοπιμότητα της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ο ΣΚΟΥΠΙΔΙΑΡΗΣ, ΝΑΙ, ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΣ