ΤΑ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ... ΣΥΖΥΓΟ

 

Την Κέλλυ δεν την γνώριζα καθόλου. Την ήξερα βεβαίως σαν τραγουδίστρια αλλά δεν είχαμε γνωριστεί ποτέ. Μόλις την άκουσα και την είδα στο video clip του τραγουδιού “Βασανίζομαι” του Σταμάτη Κραουνάκη, ενθουσιάστηκα. Πήρα τηλέφωνο τον Σταμάτη και του ζήτησα το τηλέφωνο της. Να της πω ένα μεγάλο μπράβο. Αν και ήταν μέσα στο αεροπλάνο προς Κρήτη που είχε μια εμφάνιση, ήταν πολύ ευγενής, γελαστή, ομιλητική και συμπαθέστατη… Με έκανε να αισθανθώ πως είμασταν φίλοι εδώ και χρόνια.

Από μικρό παιδί μου άρεσε να διαβάζω συνεντεύξεις. Μπορούσα να καταλάβω πολλά για τον συνεντευξιαζόμενο, για τον χαρακτήρα του, πως σκέφτεται και πως λειτουργεί. Η Κέλλυ Κελεκίδου με εξέπληξε πολύ ευχάριστα. Ελπίζω και σας…

Σταμάτης Κραουνάκης, λοιπόν. Δεν ρωτάω κάτι, γιατί θέλω να μου τα πεις εσύ. Πως έγινε η γνωριμία και η συνεργασία σας;

  • Κύριε Μουρατίδη, η πρώτη επαφή που είχα μαζί του ήταν όταν τραγουδούσα για πρώτη φορά στην Αθήνα, το 2005. Τραγούδαγα στο “Φως” και είχε έρθει ένα βράδυ. Εγώ στο πρόγραμμα μου έλεγα και το «Αυτή η νύχτα μένει». Πάντα επέλεγα τραγούδια του Σταμάτη στα προγράμματα μου, αλλά εκείνο το βράδυ, όταν ξεκίνησα να ερμηνεύω το τραγούδι τα πόδια μου έτρεμαν από το άγχος μου. Την επόμενη μέρα στο καμαρίνι μου είδα μια όμορφη γλάστρα κουμκουάτ με μια κάρτα πάνω που έλεγε: «Σε ευχαριστώ για την υπέροχη βραδιά που μας χάρισες, Σταμάτης Κραουνάκης». Έτρεξα γρήγορα στο Νίκο, τον σύζυγο μου - γιατί δουλεύαμε μαζί εκείνη την περίοδο - και του είπα «σε ευχαριστώ για το γλαστράκι, ωραία η πλάκα σου». Ο Νίκος έκπληκτος μου λέει «εγώ δεν σου έστειλα τίποτα!». Το ίδιο βράδυ με πήρε ο Γιώργος Νανούρης που ήταν στην ομάδα του Σταμάτη και μου είπε πως ο Σταμάτης ενθουσιάστηκε και πως θέλει να μου γράψει τραγούδι! Η χαρά μου ήταν απερίγραπτη παρ’ όλο που εκείνη η περίοδος για εμένα δεν ήταν καθόλου εύκολη γιατί είχε «φύγει» η μητέρα μου και ήμουν χάλια. Αλλά επειδή τίποτα δεν είναι τυχαίο θεωρώ πως μπορεί να μην συνεργαστήκαμε τότε, να όμως που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου και έγινε τώρα.

Στο στούντιο, κατά την ηχοληψία ήταν παρών; Σε “βασάνισε”; (γέλια)

  • Ο Σταμάτης ήταν δίπλα μου σε όλα από την αρχή μέχρι το τέλος. Δεν έχω λόγια να περιγράψω αυτήν την μοναδική εμπειρία που έζησα μαζί του! Είναι ευλογία να συνεργάζεσαι με έναν τόσο ταλαντούχο, σπουδαίο και καταξιωμένο άνθρωπο, καλλιτέχνη, συνθέτη, στιχουργό, δημιουργό, παραγωγό και συγγραφέα. Ό,τι και να πω είναι λίγο... , οι συμβουλές του πολύτιμες! Φυσικά, ευχαριστώ και την εταιρεία μου, την Panik Platinum, που πίστεψε κι εκείνη σ‘ αυτό το τραγούδι και με στηρίζει από την πρώτη στιγμή.
  •  
Να σου πω, ότι το λες υπέροχα το τραγούδι. Κατάλαβα πως είσαι μια πολύ καλή λαϊκή τραγουδίστρια…
  • Ο Σταμάτης έχει έναν μοναδικό τρόπο να αγγίζει τις ψυχές των ανθρώπων. Έγραψε ένα τραγούδι λαϊκό, που μιλά για την αγκαλιά την οποία έχουμε όλοι τόσο, μα τόσο ανάγκη. Την αγκαλιά που είναι το κρησφύγετο μας από την στιγμή που γεννιόμαστε μέχρι και τα βαθιά μας γεράματα. Εξάλλου όπως λένε και οι επιστημονικές έρευνες η αγκαλιά νικά την κατάθλιψη, μας απαλλάσσει από το άγχος και δυναμώνει το ανοσοποιητικό μας... Το τραγούδι με συγκίνησε από την πρώτη στιγμή που το άκουσα γιατί πρώτα από όλα ήταν ένα λαϊκό τραγούδι που θύμιζε παλιές εποχές.

Όταν το άκουσε ο Νίκος Κουρκούλης τι είπε;

  • Του άρεσε παρά πολύ, του θύμισε παλιό καλό λαϊκό τραγούδι

Τα παιδιά σου πως αντέδρασαν;

  • Από το πρώτο άκουσμα κόλλησαν με την λέξη “Βασανίζομαι”,   χαχαχαχα.

Και μετά, όταν έφτασε η ώρα του video clip και είχατε αυτήν την ιδέα, τον ρώτησες τον Κραουνάκη ή του το έστειλες έτοιμο να δει;

  • Δεν είσαι καλά…

H συνέχεια εδώ...nikosonline.gr