ΣΤΗ ΖΗΤΙΑΝΙΑ Η ΘΥΓΑΤΕΡΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

 

Ο Μίκης Θεοδωράκης είναι θεός. Η μουσική του έλουσε με φως την μεταπολεμική Ελλάδα. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος πιο υψηλά από τον Μίκη σε προσφορά πολιτιστική στο κοινωνικό σύνολο. Και σκάει μύτη η κόρη του Έλληνα γίγαντα και ζητιανεύει ελεημοσύνη. Δεν έχω να φάω. Δεν έχω να πληρώσω την ΔΕΗ κλπ κλπ.

Μοιάζει με διαμαρτυρία η ζητιανιά της κυρίας θυγατέρας του συνθέτη. Και με καταγγελία. Σα να φταίει το κράτος, η κυβέρνηση, δεν ξέρω ποιος άλλος, για την οικονομική αθλιότητα στην οποία βρίσκεται, βρέθηκε η κυρία Μαργαρίτα Θεοδωράκη.

Δεν με ενδιαφέρει ποιος είναι σαν άνθρωπος ο 95χρονος Μίκης. Τι σχέση διατηρούσε, αν είχε, με την κόρη του. Αν η κόρη που έχει τέσσερα παιδιά, όχι όλα με τον ίδιο άντρα, εμπορεύτηκε αποτελεσματικά ή όχι το μουσικό έργο και το όνομα του πατέρα της. Μ’ ενδιαφέρει μόνο η μουσική του Μίκη. Του θεού.

Δεν κάνω κριτική προσωπικά στην κυρία Μαργαρίτα, που είναι 63 χρονών και γιαγιά. Με ποιο δικαίωμα; Απλά με αφορμή τη δημοσιοποίηση από την ίδια της οικονομικής της αδυναμίας, αναρωτιέμαι. Το κοινωνικό σύνολο έχει υποχρέωση να συμπαρασταθεί σε κάποιον γιατί είναι κόρη ή γιος ενός σπουδαίου καλλιτέχνη;

Διαβαστε ακομα:

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΖΑΚ ΝΙΚΟΛΣΟΝ