ΨΥΧΟΦΑΡΜΑΚΑ ΘΕΛΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΚΑΛΑ

 

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ονόματα. Όχι τίποτα άλλο, αλλά είναι πολύ εύκολο να μπλέξεις με δικαστήρια. Το νούμερο βρίσκει την ευκαιρία να σου κωτσάρει  μια μήνυση, μια αγωγή, ίσως και τα δυο μαζί, διότι τον μείωσες. Τον έβρισες. Τον συκοφάντησες.

Γιατί δεν είναι του fair play όλα τα νούμερα της πιάτσας. Δεν παίζουν στα ίσα όλοι οι καθημερινοί παίκτες στα λεγόμενα social media. Δεν μπορεί, δηλαδή, να κάνει κατάχρηση κρίνοντας τους πάντες και τα πάντα από τη μια και άλλη να μη δέχεται κριτική. Ποιος είσαι;

Νούμερα είναι. Μη σου πω ότι αυτή η σχεδόν καθημερινή τους μανία να δηλώνουν παρών με την άποψη του για κάθε πράμα που σκάει στην καθημερινότητα, είναι κλασική περίπτωση σχιζοφρένειας. Είναι δημοσιογράφος ή βουλευτής. Πέρα από το επάγγελμα του, όχι γιατί αυτή την υποχρέωση έχει στην εφημερίδα που εργάζεται ή γιατί το απαιτεί η κομματική του δραστηριότητα ως πολιτικού, το νούμερο χτυπάει μια ανάρτηση διότι γνωρίζει πως θα αναπαραχθεί.

Εκεί έφτασε το έργο. Τα νούμερα που χρειάζονται ψυχοφάρμακα για να κάτσουν καλά, βομβαρδίζουν το διαδίκτυο, και σκοράρουν… καταξίωση, δικαίωση, δημοσιότητα. Η μαλακισμένη Ελλάδα, η Ελλάδα της κενότητας, όχι εκείνη της υπεθυνότητας και της δημιουργίας, είναι το γήπεδο στο οποίο κάνουν παιχνίδι τα νούμερα, σοβαρά και γελοία. Νούμερα είναι και οι μεν όσο και οι δε.

Διαβαστε ακομα:

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, Η KATERINE DUSKA ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ