Λιντα Αλμα: Το θεικο κορμι!

 

Ούτε σταρ Ελλάς, ούτε Μις Ελλάς, ούτε σεξοβόμβες, ούτε ακόμα η Λάσκαρη δεν μπορούσαν να συναγωνιστούν την Λίντα Άλμα στο κορμί! Η υπέροχη χορεύτρια του Ελληνικού θεάτρου, κινηματογράφου και των κέντρων διασκέδασης, υπήρξε για μια εποχή το ελιξίριο της ηδονής. Όπου εμφανιζόταν, οι άντρες σχημάτιζαν ουρές με την ελπίδα ότι μπορεί και να τους έριχνε, έστω, μια ματιά.

Η Λίντα Άλμα είναι η περίπτωση ανθρώπου που έζησε δύο ζωές. Μια πριν και μία μετά τον Μάνο Κατράκη. Την γλέντησε την ζωή της, έκανε μεγάλη καριέρα, ταξίδεψε, μέχρι και περιοδεία με την Edith Piaf έκανε. Οι άντρες όπως είπαμε ουρές. Από απλά αγόρια και φαντάρους μέχρι εφοπλιστές και επιχειρηματίες, όλοι περίμεναν υπομονετικά. Όλα αυτά μέχρι να γνωρίσει τον Κατράκη, όπου όλα τότε μηδένισαν. Ήταν ο άντρας της ζωής της.

Το ντεμπούτο της το έκανε επί Κατοχής, το 1943 (17 ετών), ως χορεύτρια στο βαριετέ «Αλκαζάρ», αλλά σταθμός στην καριέρα της ήταν αναμφισβήτητα η γνωριμία της με τον Γιάννη Φλερύ, με τον οποίο συνεργάστηκαν υπέροχα για 28 συνεχή χρόνια. To 1946 το κοσμικό νυχτερινό κέντρο “Μαϊάμι” κάλεσε για μερικές παραστάσεις την Edith Piaf. Η μεγάλη Γαλλίδα τραγουδίστρια ήρθε μαζί με τον πιανίστα της – ο οποίος μόλις είδε την Λίντα Άλμα, την…

Η συνέχεια εδώ:...nikosonline.gr