ΣΥΜΦΩΝΟ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ, ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΚΕΤΟ ΦΙΛΩΝ

 
Η καλύτερη για τα πρωϊνάδικα. Μετά τον βιασμό της πρωταθλήτριας Μπεκατώρου, σκάει μύτη το σύμφωνο συμβίωσης του Μουτσινά, πρωταθλητής κι αυτός στο γήπεδο της τηλεόρασης, Και γνωστό ότι το ένα φέρνει το άλλο. Δηλαδή; 

Μέτρα πόσες λίαν επώνυμες και πόσες ολίγον τι επώνυμες βγήκαν και δήλωσαν ότι κι αυτές προτιμήθηκαν ως αντικείμενο σεξουαλικού πόθου από βιαστές ή υποψήφιους βιαστές. Καθόλου απίθανο, λοιπόν, το παράδειγμα του 43χρονου παρουσιαστή Νίκου Μουτσινά να ακολουθήσουν κι άλλοι περισσότερο ή λιγώτερο επώνυμοι. Να αποφασίσουν να... συμβιωθούν με μια κολλητή, μακρινή συγγενή, γειτόνισσα, συνάδελφο.

Ο Θεσσαλονικιός Μουτσινάς, λένε, ότι θα συμβιωθεί με την 36χρονη φίλη του Μαίρη Συνατσάκη, αλλά μεταξύ τους η σχέση δεν αλλάζει. Θα παραμείνουν απλώς φίλοι, δεν θα εξελιχθεί το πράμα σε ερωτικό ή σκέτο σεξουαλικό άνευ αισθήματος δεσμό. Καινούργια κόλπα μπαίνουν στο έργο. Σ’ αυτό που λέγεται Σύμφωνο Συμβίωσης, μια κατάκτηση κοινωνική των ομοφυλοφίλων, με νομική αξία πλέον.

Το κόλπο ξεκίνησε το 2008, μετά το 2015 έγινε άλλος νόμος σχετικός κι ένας ακόμα το 2017. Είναι σα γάμος που αναγνωρίζεται από το κράτος το Σ.Σ., αλλά δεν είναι γάμος. Είναι σα γάμος διότι προβλέπονται και κατοχυρώνονται τα όποια οικονομικά δεδομένα που συνδέουν ή θέλουν να τους συνδέουν δυο άνδρες ή δυο γυναίκες που υπογράφουν Σύμφωνο Συμβίωσης.

Στην περίπτωση του κυρίου Μουτσινά και της κυρίας Συνατσάκη ναι μεν θα είναι, θα θεωρούνται σύζυγοι κανονικοί, με το Σ.Σ., αλλά θα παραμένουν φίλοι. Αν τα καταφέρουν! Επειδή μεταξύ τους θα μπει κάτι καινούργιο, το οποίο δεν υφίστατο μέχρι σήμερα και είναι άγνωστο πόσο θα τους επηρεάσει. Η κουβέντα, βέβαια, είναι θεωρητική, γίνεται με αφορμή την… πρωτοπόρο περίπτωση των δυο παρουσιαστών.

Αύριο, για παράδειγμα, η γυναίκα να κάνει σχέση με άνδρα και νοιώσει την επιθυμία να παντρευτεί. Δεν γίνεται, διότι ήδη είναι ‘’παντρεμένη’’ με Σ.Σ. με τον φίλο της, τον κολλητό της. Ο άνδρας επίσης να κάνει σχέση με γυναίκα ή άνδρα, άσχετο αυτό, ούτε κι αυτός μπορεί να προχωρήσει σε γάμο ή σ΄ άλλο Σ.Σ. Αν η κολλητή γεννήσει παιδί με τον εραστή της, το παιδί ποιο όνομα θα έχει; Του κανονικού πατέρα ή του ‘’συζύγου’’ με το Σ.Σ.

Διαβαστε ακομα:

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΔΟΜΑΖΟΥ: Η ΜΑΜΑ ΜΟΥ Η ΒΙΚΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ