ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΣΤΑ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΑ

 

Την πρωτοχρονιά του 1785 κυκλοφόρησε στην Αγγλία η εφημερίδα THE TIMES, όπως μ΄αυτό τον τίτλο αργότερα έγινε παγκόσμια γνωστή. Η πρώτη της ονομασία ήταν The Daily Universal Register. Είναι η πρώτη εφημερίδα στον κόσμο που στο όνομα της χρησιμοποίησε τη λέξη Times. Προς τι η αναφορά στην εν λόγω παραδοσιακή εφημερίδα, που σήμερα επιχειρηματικά ανήκει σε αμερικάνικο όμιλο, συγκεκριμένα στον 90χρονο Αυστραλό μεγαλομηντιάρχη Ρούπερ Μέρντοχ;

Έναν αιώνα αργότερα από την ίδρυση των Times του Λονδίνου, συγκεκριμένα στις 23 Φεβρουαρίου, σα σήμερα το 1886, για πρώτη φορά άρχισαν να δημοσιεύονται στην εφημερίδα χρηστικές πληροφορίες, αυτές που αποκαλούμε «Μικρές Αγγελίες». Χρειάστηκαν 101 χρόνια από την ίδρυση της για να λειτουργεί... μεσιτικά η εφημερίδα και με τηλεγραφικές αναφορές να εξυπηρετεί όσους αναγνώστες είχαν ανάγκη να πουλήσουν, να αγοράσουν, να ανταλλάξουν.

Κι άλλα εκατό χρόνια χρειάστηκε να περάσουν, για να έρθουμε στα δικά μας, για να μετατραπεί σε... περίπτερο και πολυκατάστημα η εφημερίδα. Να κουβαλάει CD, DVD, περιοδικά, προφυλακτικά, οδοντόπαστες, πετσέτες, βιβλία, τσάντες, μάσκες για τον κορονοϊό κ.α.

Διαβαστε ακομα:

ΜΑΝΟΥΛΑ, ΕΙΜΑΙ ΑΘΩΟΣ…