ΓΙΑΤΙ ΤΙΣ ΛΕΝΕ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΜΠΟΜΠΕΣ ΑΦΟΥ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΥΣ;

 

Την προσεχή Δευτέρα το μεσημέρι, 22 Μαρτλιου, είναι προγραμματισμένη εκδήλωση για να θυμηθούμε και να τιμήσουμε τον ''ΦΙΛΑΘΛΟ''. Η δουλειά θα γίνει διαδιχτυακά, βέβαια, και την οργάνωση έχει ο Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου. Σκαλίζοντας με την ευκαιρία το ξεχασμένο αρχείο μου έπεσα σ’ ένα τεράστιο πάκο από επιστολές αναγνωστών.

Θεωρούνταν δημοσιογραφική ύλη οι ''Επιστολές Αναγνωστών'', και είχαν στήλη δική τους και πρωτοσέλιδη, παρακαλώ. Να πω, μια που το ‘φερε η κουβέντα, ότι δεν είναι υπερβολή, ούτε εκτός πραγματικότητας, να ισχυριστεί κανείς τούτο: Το πνεύμα της φυλλάδας περισσότερο από τους συντάκτες της, βγάζοντας έξω μετρημένες εξαιρέσεις, το εκπροσωπούσαν αυθεντικά κάποιοι αναγνώστες.

Αν ξεκινούσα να γράψω την Ιστορία του ΦΙΛΑΘΛΟΥ, τότε ένα ολόκληρο κεφάλαιο οπωσδήποτε θα ήταν αφιερωμένο στην ερωτική σχέση με την εφημερίδα εκείνων των αναγνωστών, οι οποίοι ήταν πολύ προχωρημένοι, πιο μπροστά κι απ’ εμάς. Επώνυμοι αναγνώστες και άγνωστοι, οι πιο αδίστακτοι επικριτές μας, σε κάποιες περιπτώσεις τραβούσαν αυτοί το κουπί κι ακολουθούσε η φυλλάδα.

Να αλαφρύνουμε την κουβέντα, βάζοντας στο κόλπο ατάκες από...  επιστολή αναγνώστη. Κάποιοι έγραφαν π.χ. για τα μυστικά του σύμπαντος και τις αστρικές πύλες, για το αν η σεξουαλική ενέργεια περνάει από τη σπονδυλική στήλη και την πορνεία στην αρχαία Ρώμη, τους Ναίτες ιππότες και τις σταυροφορίες. Κάποιοι έδιναν ρεσιτάλ επιθεωρησιογραφίας, μπροστά στους οποίους δεν συγκρίνονται τα αστειάκια στα σήριαλ.

- Τι περιμένει να ακούσει η μακαρονάδα pesto;

- Πως λέγεται η φέτα πριν κοπεί;

- Αφού ο άνθρωπος προέρχεται από τον πίθηκο, γιατί υπάρχουν πίθηκοι;

- Τα ΑΤΜ γιορτάζουν της Αναλήψεως;

- Γιατί τις λένε ατομικές μπόμπες αφού σκοτώνουν πολλούς;

- Πώς να πούμε το αγριογούρουνο όταν είναι ήρεμο;

- Ο ΤΕΝ-ΤΕΝ δεν θα έπρεπε να λέγεται TWENTY;

- Γιατί λέγονται πολυθρόνες αφού κάθεται μόνο ένας;

- Ο Κουτρούλης, τελικά, πόσους καλεσμένους έχει στο γάμο του;

- Στην Αφρική πως ονομάζεται το αράπικο φυστίκι;

- Γιατί του Διόλου η μάνα δεν αποφασίζει να μείνει πιο κοντά;

- Στην ερώτηση Θέλετε να γίνετε δωρητής οργάνων;, η απάντηση ''πάρτε τους όρχεις μου'', είναι θετική ή αρνητική;

Όχι άλλο, φτάνει, μας τα έπρηξες.

Διαβαστε ακομα:

ΓΚΑΦΑ ΝΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ… ΓΚΑΦΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟΥ