ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΗΔΕΨΕ ΤΟΝ… ΦΙΛΙΠΠΟ

 

Το παρατράβηξαν με το θάνατο του πρίγκηπα Φίλιππου. Εδώ στην Ελλάδα το παρατράβηξαν και ξεπέρασαν κάθε όριο. Σε καμιά χώρα δεν γράφτηκαν τόσα πολλά για τον σύζυγο της βασίλισσας της Αγγλίας. Αδιανόητο. Για έναν ξένο, έναν άνθρωπο εκατό χρονών έπεσε δάκρυ ατέλειωτο. Ανεξήγητο. Και κανείς, κάποιος πολιτικός, κάποιος επώνυμος του δημόσιου βίου, να τους βάλει στη θέση τους.

Έγινε η κηδεία του Φίλιππου και τα ελληνικά ΜΜΕ, συμπεριλαμβανομένων βέβαια και των καναλιών, έδωσαν τα ρέστα τους. Απαράδεκτο. Η Μέγκαν Μαρκλ παρακολούθησε την κηδεία από το σπίτι της στην Καλιφόρνια. Ούτε κι αυτό αγνόησαν. Μόνο που δεν μας είπαν από ποιο συγκεκριμένο δωμάτιο παρακολούθησε την κηδεία η νύφη του εγγονού του. Παράλειψη που τη χρεώνουμε στα ΜΜΕ.

Να κάνουμε ταμείο. Ο Φίλιππος δεν έχει και δεν είχε καμιά σχέση με την Ελλάδα. Αν γεννήθηκε στην πατρίδα μας, αν είχε ελληνικό αίμα, τότε πολύ περισσότερο είναι ασυγχώρητη η στάση των μέσων. Επειδή ο μακαρίτης όσα χρόνια έζησε δεν έδειξε στην πράξη τον όποιο δεσμό του με την Ελλάδα. Δεν κρίνεται βέβαια ο αποθανών, αλλά η δική μας συμπεριφορά με το θάνατο του. Λέω ''δική μας'' συμπεριφορά διότι έτσι ή αλλοιώς χρεώνεται σ' όλους τους Έλληνες ο τρόπος που ο ντόπιος τύπος διαχειρίστηκε επικοινωνιακά το θάνατο του πρίγκηπα

Γράφτηκαν τόσα πολλά για τον Φίλιππο. Αδικαιολόγητο, πέρα για πέρα. Αφιερώματα και ρεπορτάζ, από τότε που γεννήθηκε και χιλιάδες φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν, που ο χαρακτηρισμός ''υπερβολή'' είναι μικρός. Για κάποιον που δεν ήταν επιστήμων, καλλιτέχνης, διανοούμενος, αθλητής, κάτι τέλος πάντων. Ήταν απλά σύζυγος βασίλισσας μιας ξένης χώρας. 
Διαβαστε ακομα:

ΤΟ ΜΕΛΑΝΙ ΣΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟ ΜΑΥΡΟ... ΑΣΠΡΙΖΕΙ