ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΕΝΑΣ ΠΡΩΗΝ ΤΗΣ ΜΠΡΙΤΖΙΤ ΜΠΑΡΝΤΩ

 

Τον είχα ζηλέψει. Όταν ζευγάρωσε με την Μπριτζίτ Μπαρντώ. Εγώ ακόμα δεν είχα σπάσει το αυγό σαν άνδρας αληθινός κι ένοιωσα ζήλεια(;) ή κάτι άλλο, τι ακριβώς δεν ξέρω, όταν ο λεβέντης παντρεύτηκε την πρώτη γυναίκα της γης. Την Μπριτζίτ που για μένα βάζει στη σκιά της και την πιο θεϊκή καλλονή.

Και ποιος ήμουνα εγώ, ρε, που θα ευχόμουν να ήμουν στη θέση του; Να βρισκόμουν στο κρεβάτι της θεάς. Αυτός ήταν αρχοντόπουλο, γόνος πασίγνωστης οικογένειας με δις και ιδιοκτήτριας παγκόσμιας επιχείρησης. Με ξεχωριστή προσωπική ιστορία playboy. Με έρωτες πρωτοσέλιδους. Ένας γυναικάς αξιοσέβαστος, ρομαντικός, ευφάνταστος και εμπνευσμένος Δον Ζουάν, όχι μια πατσαβούρα, μια ξεφτύλα, κάποια δευτεράτζα.

Η υψηλής κλάσεως γυναίκα, σαν την Μπριτζίτ Μπαρντώ, σαν την Σοράγια, με την οποία επίσης είχε σχέση το πρόσωπο της ιστορίας μας σήμερα, το κάθε θηλυκό με βαρύ όνομα και με αξιοπρέπεια, αποζητά τη σπέσιαλ μεταχείριση. Δεν φθάνουν μόνον τα λεφτά και η σελεμπριτοσύνη του επώνυμου εραστή για να καταχωρηθεί αυτός στο Libro d' oro των γαμίκων της αιωνιότητας.

Για να γοητεύσει την Μπριτζίτ Μπαρντώ ο Γκύντερ πετούσε με ελικόπτερο πάνω από τον κήπο της βίλας της και της έριχνε εκατοντάδες τριαντάφυλλα. Κι όχι μόνον αυτό. Ποια άλλη γυναίκα διάσημη και λατρεμένη δεν θα ήθελε έναν τέτοιον άνδρα. Όταν, μάλιστα, αυτός θήτευσε στην αγκαλιά της Μπριτζίτ Μπαρντώ. Στη φώτο οι δυο τους.

Σα σήμερα 7 Μαϊου, το 2011 ο Γερμανός Γκύντερ Σακς έβαλε την κάννη του πιστολιού στον κρόταφο και πυροβολήθηκε. Ίσως και γι' αυτό τον ζήλεψα, μήπως εγώ στη θέση του να μην είχα το τσαγανό να κάνω το ίδιο...

Φοβερό. Και ο πατέρας του Γκύντερ Σακς είχε αυτοκτονήσει με το περίστροφό του, εκείνος από κατάθλιψη... Να στοίχειωνε, αλήθεια, αυτή η «κληρονομικότητα» τον έναν από τους συζύγους της Μπριτζίτ Μπαρντώ;

Μεγάλη ζωή, περιπετειώδης, συναρπαστική είχε ο Γκύντερ Σακς, ένα χρόνο μεγαλύτερος της Μπαρντώ. Έζησε μέσα στον πλούτο και την επωνυμία ο γιος της Γερμανίδας Βον Όπελ, ναι, της γνωστής δυναστείας. Περιζήτητος για παρέα από ανθρώπους της τέχνης και του σινεμά. Πριν αρχίσει να ασχολείται σοβαρά με τις μπίζνες της οικογένειας είχε δηλώσει... ραλύστας και φωτογράφος. Ήταν μέγας χαρτοπαίκτης, παθιασμένος παίκτης της ρουλέτας. Το σπουδαιότερο, βέβαια, είναι ότι μέχρι το 1969 κοιμόταν με την Μπριτζίτ Μπαρντώ.

Υπ' όψιν ότι η θεά δεν είχε πολλούς εραστές. Όσο κι αν διαβάζεται περίεργο, δεν είναι απαραίτητα περίεργο να συμβαίνει σε θηλυκό μονάκριβο αντικείμενο ερωτικού πόθου. Το πιο πιθανό η Μπε- Μπε να γνώρισε λιγώτερους εραστές απ' όσους γάμους διέπραξε.

Γιατί αυτοκτόνησε στα 78 του ο Γκύντερ Σακς; Μετά το διαζύγιό του με την Μπαρντώ παντρεύτηκε μια ιέρεια της, μια αντι-Μπριτζίτ, κάποια Σουηδέζα Μίρα Λάρσον, και από τότε άλλαξε ρότα. Έγινε ένας κλασικός, παραδοσιακός οικογενειάρχης και μπίζνεσμαν. Ξέχασε τον κοσμοπολίτη, τον φιλότεχνο, τον κοσμογυρισμένο που είχε γευτεί τις πιο λαχταριστές γυναίκες της γενιάς του.

Έγραψε ένα γράμμα ο Σακς πριν αυτοπυροβοληθεί, και εξηγούσε το λόγο της απονενοημένης απόφασής του. Επί λέξει ανέφερε: «...Θα ήταν εξευτελιστικό να απωλέσω τον έλεγχο του μυαλού μου...». Τι σημαίνει αυτό; Φοβόταν ότι είχε αρχίσει να γίνεται θύμα της ασθένειας που ο ίδιος απόφυγε να ονομάσει. Της νόσου που, όπως σημείωσε αρχίζει από το γράμμα Α (υπονοούσε την Αλτσχάιμερ). Παρουσίαζε ήδη κενά μνήμης, πάλευε να βρει τις κατάλληλες λέξεις για να εκφράζεται.

Τραγικό. Μετά την αυτοκτονία του δεν εντοπίστηκε κάποιο στοιχείο που να δείχνει ότι ο Γκύντερ Σακς είχε πράγματι σχέση με Αλτσχάιμερ.

Διαβαστε ακομα:

Η ADELE, ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ, ΤΟ ΤΑΛΕΝΤΟ ΤΗΣ ΛΑΜΠΕΙ...