Ο ΨΙΝΑΚΗΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΣΕ... ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ

 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ
 
Με τον Ηλία γνωριζόμαστε από πολύ παλιά. Νέοι είμασταν όταν πρωτοβρεθήκαμε – νομίζω στο παλιό σπίτι του Σταμάτη Φασουλή, στην Ασκληπιού – για μπιρίμπα. Σας μιλάω για αρχές της δεκαετίας του ΄80. Τότε είμασταν γύρω στα 20-25 περίπου. Έκτοτε έχουμε βρεθεί άπειρες φορές και σε επαγγελματικό αλλά και ιδιωτικό επίπεδο.
 

 

Ο Ηλίας Ψινάκης γεννήθηκε 8 Απριλίου 1958 στην Αθήνα, αλλά μεγάλωσε στις Φιλιππίνες. Γονείς του η Αλίκη και ο Παναγιώτης Ψινάκης εργοστασιάρχης ηλεκτρονικών ειδών. Σπούδασε στην Αγγλία διεθνή επιχειρηματική δραστηριότητα και μάρκετινγκ και πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα και στα δύο. Δεν ασχολήθηκε όμως ποτέ. Από νεαρή ηλικία του κέντρισαν το ενδιαφέρον οι καλλιτεχνικοί κλάδοι.
 

 

Στην αρχή εργάστηκε ως μοντέλο μόδας, κάνοντας κυρίως φωτογραφήσεις. Ακολούθως ασχολήθηκε με τη συγγραφή σεναρίου. Έγραψε “Τα μπακούρια” (1992), το “Κάποιος να την φυλάει” (1994) με την Ντενίση και τον Γκλέτσο κ.α. Στα “Μπακούρια” μάλιστα με είχαν καλέσει σε ένα επεισόδιο ως guest, να παίξω τον εαυτό μου. Μετά ασχολήθηκε με το managing ξεκινώντας με τον ανερχόμενο Σάκη Ρουβά, όπου του έκτισε μια λαμπρή καριέρα. Εγώ που παλιότερα είχα δουλέψει με την Λάσκαρη, την Βουγιουκλάκη, τον Γιώργο Μαρίνο κ.α. εκείνη την εποχή είχα τον Μαζωνάκη. Μου έλεγε λοιπόν - με το γνωστό του χιούμορ - ο Ηλίας: “Εσύ αγάπη μου είσαι μάνατζερ! Εγώ είμαι καταφερτζής”.
 

 

Οι στιγμές που θυμάμαι με τον Ηλία είναι άπειρες. Ένα καλοκαίρι βρισκόμουν στο ρετιρέ ενός φίλου στην Βουλιαγμένη και κάναμε ηλιοθεραπεία. Ξαφνικά περνάει ένα στρατιωτικό ελικόπτερο, το οποίο όμως δεν έφευγε. Έκανε κύκλους από πάνω μας μέχρι που άρχισε να κατεβαίνει. Θορυβηθήκαμε και σηκωθήκαμε για να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Ήταν ο Ηλίας στο ελικόπτερο, όταν υπηρετούσε την θητεία του στο ναυτικό, κι άρχισε να μας χαιρετάει φωνάζοντας.
 

 

Στο Dream show, όταν πήγα ως μέλος της κριτικής επιτροπής, είμασταν στο ίδιο καμαρίνι, εγώ, ο Ηλίας και ο Κωνσταντής Σπυρόπουλος. Ο Ηλίας είχε μανία να βάζει την κοπέλα του μακιγιάζ να τον βάφει πολύ σκούρο. Για να μην έχουμε μεγάλη διαφορά της έλεγε να μας κάνει και μας με σκούρο make up, και επειδή δεν της είχε εμπιστοσύνη, έπαιρνε την πιο σκούρα απόχρωση, μας πασάλειβε και της έλεγε: “Τώρα φτιάξτους”.

 

Ένα καλοκαίρι μας κάλεσε η Μούσχουρη για φαγητό στο Island στην Βάρκιζα. Θα είναι και ο Σάκης, μου είπαν. Πήγα με χαρά που θα συναντούσα και τον Ηλία για να γελάσουμε, αλλά…

Η συνέχεια εδώ:...nikosonline.gr