20 χρονια πριν “Παππουδες εν δραση”

 
 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Το ξέρω είμαστε απαράδεκτοι που δεν έχουμε ούτε εμείς, ούτε η ΕΡΤ, ούτε κανείς, φωτογραφίες της προκοπής, αλλά δεν παύει αυτή η σειρά να είναι από τις αγαπημένες της Ελληνικής τηλεόρασης. Η ιδέα γι’ αυτό το σίριαλ ήταν δική μου, και τώρα που πέρασαν 20 χρόνια θα σας πω τα πάντα.

Πρέπει να ήταν 1996-1997 όταν μου ήρθε η ιδέα να κάνω μια σειρά και να μαζέψω όλους τους μεγάλους – σε ηλικία – ηθοποιούς μας. Ηθοποιούς που συνήθως στον κινηματογράφο έπαιζαν δεύτερους ρόλους, εδώ τους ήθελα πρωταγωνιστές. Και έτσι σκέφτηκα να τους βάλω όλους μαζί σ’ ένα γηροκομείο…

Ένα γηροκομείο, όπως τα περισσότερα που υπάρχουν, μίζερο, καταθλιπτικό, έρημο και με απαράδεκτους τρόπους λειτουργίας. Σ’ αυτό το γηροκομείο λοιπόν θα εμφανιζόταν ένας “άγγελος” – με έναν φίλο του – και θα τα άλλαζαν όλα.

Είπα τη ιδέα στην παραγωγό μου, την Φρόσω Ράλλη, της άρεσε και μου είπε να ξεκινήσω να γράφω. Επειδή όμως θα ήταν κάτι το ιδιαίτερο, ήθελα να το γράψω μαζί με μια γυναίκα  και μάλιστα εντελώς διαφορετικού χαρακτήρα από μένα. Σκέφτηκα την Λίνα Δημοπούλου, που κάναμε λίγη παρέα και που ήταν ήδη πετυχημένη στιχουργός. Στην αρχή είχε ενδοιασμούς αν θα τα καταφέρει, λόγω του ότι δεν είχε ξαναγράψει σενάριο, αλλά κάτω από την πίεση μου, δέχτηκε.

Κι’ άρχισαν οι ήρωες μου να αποκτούν σάρκα και οστά, να αποκτούν παρελθόν και χαρακτήρα. Και φτιάξαμε τα πρώτα σενάρια. Στην παραγωγό μας άρεσαν πολύ, αλλά δεν άρεσαν καθόλου στα γνωστά μεγάλα κανάλια. Το στείλαμε στο STAR που τότε ήταν ο Τζόνης Καλημέρης, και ενθουσιάστηκε. Μου είπε χαρακτηριστικά: “Έχεις καταλάβει ότι αυτό μπορεί να σκίσει και να παίζεται για χρόνια;”

Ξεκινήσαμε τις συζητήσεις για να το βάλουμε μπροστά, αλλά μετά από μερικές βδομάδες…

 Η συνέχεια εδώ:...nikosonline.gr