Η ΑΛΛΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΟΝ ΓΙΟ

 
Το ξέρουμε αυτό που αγνοούσαν για αιώνες οι άνθρωποι. Το φύλο στο παιδί το δίνει ο άντρας. Αυτός, ο άντρας γεννάει, η γυναίκα τίκτει. Η γυναίκα φέρνει στη ζωή το παιδί, αλλά δεν είναι δικό της γέννημα. Κάτι περισσότερο ξέρανε οι αρχαίοι, κι όταν λέμε αρχαίους εννοούμε βέβαια τους Έλληνες. Όχι τους τους Μογγόλους ή τους Γερμανούς ή Άγγλους. Δεν ξέρει η Ιστορία στην αρχαιότητα κανέναν Ρώσο ή Γάλλο, Καναδό ή Αυστραλό.
Ο Σκωτσέζος ηθοποιός Γιουάν Μακ Γκρέγκορ παντρεύτηκε πιτσιρικάς Ελληνίδα και έκανε μαζί της τέσσερις κόρες. Έχεις ακουστά το τραγουδάκι Κι ένα, και δυο, και τρία και τέσσερα παιδιά; Και τα τέσσερα θηλυκα! Όχι αγόρια, όπως στην Ελλάδα της τουρκοκρατίας και για πολλές γενεές μετά, όπου παιδί θεωρούνταν μόνο το ρσενικό.
Χώρισε την κυρία ηλικιωμένη σύζυγο ο καλλιτέχνης, πριν τέσσερα χρόνια και τα έφτιαξε με την επίσης ηθοποιο Μαίρη Ελίζαμπεθ Ουίνστεντ, την οποία γνώρισε σε ταινία που παίζανε μαζί. Μετα από τέσσερις τσούπρες τι περίμενε ο άνθρωπος να γεννήσει; Πάλι κορίτσι. Εκτός κι αν αγνοήσουμε την επιστήμη και πούμε ότι και η γυναίκα, και ο γυναικείος οργανισμός συναποφασίζει το φύλο.
Γιο έκανε με την 36χρονη Μαίρη ο 50χρονος Σκωτσεζος, που τον άκουσα για πρώτη φορά πριν χρόνια. Είχε πει την πολύ μεγάλη κουβέντα: ''Αποφάσισα να γίνω ηθοποιός, αλλά γρήγορα κώλωσα... Τι πας να κάνεις, ρε, μαλάκα, σκέφτηκα, Ηθοποιός είναι ο Ντανιέλ Νταίη Λιούις. Μπορείς να γίνεις σαν κι αυτόν; Όχι, ε, τότε κάτσε στα αυγά σου, διάλεξε μια άλλη δουλειά να βγάλεις το ψωμί σου''.
Τελικά, ο Μακ Γκρέκορ έγινε ηθοποιάρα, εκτός από πέντε παιδιά, γύρισε πάρα πολλές ταινίες εμπορικές, σ' όλες πρωταγωνιστής, κωμωδίες, δράματα, μαφιόζικες, ερωτικές, εποχής, όλων των ειδών. Στη φώτο, με την μαμά του γιού του.
Διαβαστε ακομα:

Ο ΠΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟ