ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ ΕΜΑΘΕ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟ

 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ
Τριάντα χρόνια βρίσκεται στο τραγούδι εκ των οποίων τα 25 είναι πρώτο όνομα. Φέτος στα 51 του χρόνια, μπορεί άνετα να κοιτάξει προς τα πίσω και να διαπιστώσει πόση πολλή δουλειά έχει ρίξει και πόσες μεγάλες επιτυχίες έχουν συνδεθεί με το όνομα του.

Ο Αντώνης Ρέμος (πραγματικό όνομα: Αντώνιος Πασχαλίδης) είναι τραγουδιστής, του οποίου όλοι του οι δίσκοι έχουν γίνει πολλαπλά πλατινένιοι και θεωρείται ένας από τους εμπορικότερους τραγουδιστές της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας. Δεν ήταν όμως έτσι από την αρχή…

Ο Αντώνης Ρέμος γεννήθηκε στο Ντύσελντορφ της Γερμανίας στις 19 Ιουνίου 1970. Έμεινε εκεί μέχρι τα 10 του χρόνια, όπου οι γονείς του χώρισαν και μετακόμισε στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης μαζί με την μητέρα του και την αδελφή του. Κατά την διάρκεια της παιδικής του ηλικίας ασχολήθηκε με τη μουσική, ενώ έμαθε να παίζει κιθάρα και drums. Τρελαινόταν επίσης για τον χορό. Σε μια συνέντευξη του είχε πει: “Δεν ήταν ρόδινα τα παιδικά μου χρόνια.

Ζοριστήκαμε, αλλά τα καταφέραμε. Αν και δεν υπήρχε οικονομική άνεση, έχω πολύ καλές αναμνήσεις. Παιχνίδι, καμιά σκανταλιά με τους φίλους, ποδόσφαιρο, βόλτες, χορός και κιθάρα, πρώτοι έρωτες. Απ’ όλα είχε... ”.

Εγώ τον Αντώνη τον γνώρισα στις αρχές της δεκαετίας του ’90, πριν γίνει φίρμα, όταν μου τον έφερε ένας ηχολήπτης να τον γνωρίσω και να του δώσω μερικές συμβουλές. Συνάντησα λοιπόν ένα όμορφο παλικάρι, συνεσταλμένο μεν, αλλά κατάλαβα ότι ήταν καλής πάστας άνθρωπος. Όταν “λύθηκε” είδα και ένα παιδί εξωστρεφές και χαμογελαστό.

Στο σχολείο ήταν μέτριος μαθητής αλλά στον χορό άριστος. Χόρευε break dance και λάτρευε τη μουσική. Μάλιστα έμαθε μόνος του να παίζει κιθάρα. “Παθιαζόμουν με τη μουσική και τον χορό. Ελληνικά δεν άκουγα τότε πολύ. Ήταν και η εποχή τέτοια... ”, είχε πει παλιότερα.

Ο Αντώνης Ρέμος έμαθε από μικρός πώς βγαίνει το μεροκάματο, είναι γνωστό πως ήταν υδραυλικός, αλλά πριν απ’ αυτό δούλεψε και ως γκαρσόνι σε ταβέρνα, σε κρεοπωλείο, ως κουβαλητής σε κάβα ποτών κτλ. Η δουλειά δεν τον φόβισε ποτέ.

Η πρώτη επίσημη δημόσια εμφάνιση του Ρέμου έγινε το…

Η συνέχεια εδώ: nikosonline.gr