ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΑΝ... ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ

 

Για να ξέρουμε με ποιους έχουμε να κάνουμε. Ποιος είναι ο καθένας που κυκλοφορεί και οπλοφορεί στο εν γένει κοινωνικοπολιτικοοικονομικοεκδοτικό γίγνεσθαι στην Ελλάδα του σήμερα. Ποιος είναι ο κάθε παίκτης της πιάτσας και πόσο ζυγίζει. Έχουμε και λέμε, λοιπόν…

Μαρινάκης. Τα κιλά! Πολλά κιλά ο τύπος, μέσα στα πρώτα ονόματα της αφρόκρεμας. Χοντροπαίκτης με τα όλα του. Και, μάλιστα, μπουκαδόρος. Επιθετικός, φουλαριστός, κάντε στην άκρη, διότι έχω κατεύθυνση ίσια, ολόισια, και όποιον βρίσκω μπροστά μου τον καταπίνω μια χαψιά.

Αυτός είναι ο Μαρινάκης και μαγκιά του. Δεν του πάει το σεμνό, το κρυφό, το μακριά από τις κάμερες και τη διασημότητα. Και είναι μέσα σ’ όλα. Ποδόσφαιρο, πολιτική, μπίζνες, μήντια. Και σ’ όλα κάνει πρωταθλητισμό. Άλλοι παίκτες ίδιου μεγέθους σαν τον Μαρινάκη κάθονται στο βάθος κήπος. Στο σκοτάδι. Στη σκιά. Ούτε το φως του φεγγαριού να τους πιάνει.

Το περίεργο. Να είναι κανείς Μαρινάκης και να απειλεί με μηνύσεις και αγωγές διότι κάτι του έγραψαν που δεν του άρεσε. Να το πούμε με μια κουβέντα: Και δίκαιο να έχεις, όταν είσαι κοτζάμ Μαρινάκης, το παίζεις τουμπεκής. Θηρίο είσαι, Μαρινάκης, όχι μπαρμπουνάκης και μαριδάκης. Άστους να λένε. Άστους να γράφουν.

Θίγεσαι ως Μαρινάκης; Προσωπικό του πρόβλημα! Μην το κάνει δημόσιο ζήτημα. Ευαισθησία ασυγχώρητη να στέλνει εξώδικα σε εφημερίδες και δημοσιογράφους κι έτσι να δείχνει μια επικοινωνιακού τύπου μικρότητα, μια αδυναμία ανθρώπου τόσο ισχυρού σ’ όλους τους τομείς γενικά.

Διαβαστε ακομα:

ΓΙΑΤΙ ΕΛΟΙΩΝΑΝ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΛΗ