ΤΟ ΠΛΗΡΕΣΤΕΡΟ ΠΟΡΤΑΙΤΟ ΤΟΥ ΑΝΕΣΤΗ ΒΛΑΧΟΥ

 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Ο Ανέστης Βλάχος – ο “κακός” του Ελληνικού κινηματογράφου έφυγε από την ζωή στις 24 Αυγούστου 2021, σε ηλικία 87 ετών και ενώ τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν με προβλήματα υγείας. Υπήρξε ένας όμορφος νέος, ένας πολύ χρήσιμος ηθοποιός, ένας ευγενής οικογενειάρχης και αγαπημένος παππούς.

Από μεγάλη οικογένεια αγωνιστών, κατάφερε να αναρριχηθεί στο κινηματογραφικό στερέωμα, να ξεχωρίσει και σε ορισμένες περιπτώσεις να είναι και ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Ήταν ηθοποιός μεγάλης γκάμας και κακώς οι σκηνοθέτες του έδιναν συνέχεια ρόλους κακού, παραβατικού, αλήτη και ανθρώπου του υποκόσμου.

Ο Ανέστης Βλάχος γεννήθηκε 7 Φεβρουαρίου 1934 και διέπρεψε κυρίως στον κινηματογράφο και την τηλεόραση. Για μια περίοδο ασχολήθηκε και με την πολιτική, ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

Η καταγωγή του ήταν από την Προσοτσάνη Δράμας και η οικογένεια του ήταν πολύ φτωχή - γεωργοί στο επάγγελμα. Ο παππούς του, Φίλιππος, ήταν Μακεδονομάχος (σύνδεσμος του Παύλου Μελά) και ο πατέρας του, Ηρακλής, σκοτώθηκε στο Αλβανικό μέτωπο το 1940. Εγκαταστάθηκε στην Καλλιθέα της Αθήνας το 1946. Σπούδασε στην Ανωτέρα Σχολή Κινηματογράφου-Θεάτρου Σταυράκου, όπου είχε συμμαθητή τον Κώστα Καζάκο. Παράλληλα με τις σπουδές του δούλευε σε οικοδομή όπου χτύπησε σε ένα καρφί, με αποτέλεσμα να χάσει το μάτι του. Η Έλλη Λαμπέτη με τον Δημήτρη Χορν πλήρωσαν το νοσοκομείο, που νοσηλεύτηκε, ενώ, μέχρι να αναρρώσει, τον φρόντιζαν στο σπίτι τους. Η Λαμπέτη τον αγαπούσε πολύ και τον θεωρούσε φίλο της από τότε που γνωρίστηκαν στην ταινία “Το κορίτσι με τα μαύρα”.

Είχε κάνει δύο γάμους. Ο πρώτος με την τραγουδίστρια Αναστασία Παπανδρώνη, έχει ένα γιο, τον Ηρακλή Βλάχο, από τον οποίον απέκτησε έναν εγγονό, τον Ανέστη Βλάχο Junior, ο οποίος ακολουθεί τα βήματα του παππού του, απολαμβάνοντας καλλιτεχνικές επιτυχίες, ενώ είναι και ανερχόμενος πολιτικός στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο δεύτερος με την ηθοποιό Μαρία Γαρίτση, με την οποία απέκτησε…

Η συνέχεια, με σπάνιες φωτο, εδώ:...nikosonline.gr