Ο αξιαγαπητος Σπυρος Μπιμπιλας

 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Τον Σπύρο τον ξέρω πάρα πολλά χρόνια. Από τότε που εκείνος έκανε τα πρώτα του βήματα και εγώ ήμουν στα περιοδικά. Αμέτρητες φορές είχα γράψει γι’ αυτόν και ιδιαίτερα στην Μανίνα - που ήταν ένα από τα κορυφαία νεανικά περιοδικά της δεκαετίας του ’80.

Έκτοτε πέρασαν τα χρόνια και τώρα ο Σπύρος – ως πρόεδρος των Ελλήνων ηθοποιών – έχει κερδίσει την εκτίμηση και τον θαυμασμό και των συναδέλφων του αλλά και του κοινού. Η επίθεση που του έκανε ο Λιγνάδης, η στάση και οι δηλώσεις του για τα θέματα που τελευταία μαστίζουν το Ελληνικό θέατρο, τον έκαναν αξιαγάπητο. Μα ο Σπύρος πάντα ήταν αξιαγάπητος!

Ευκαιρία να του μιλήσω, γιατί έχουμε να πούμε πολλά.

Ντρίννννν

Σπύρο μου που σε πετυχαίνω;

  • Σε μια τρέλα με πετυχαίνεις... Αυτό τον καιρό βρίσκομαι μεταξύ πολλών πόλεων και πολλών γυρισμάτων… , τρέλα σου λέω.

Τελευταία φορά που μιλήσαμε θα έπαιζες σε μια παράσταση στο Ηρώδειο, θα πήγαινες στην Ορεστιάδα για να βραβευτείς και μετά στις Σέρρες για τα γυρίσματα μιας καινούργιας τηλεοπτικής σειράς. Ας τα πάρουμε με την σειρά… Σ’ ακούω.

  • Η παράσταση “Ο Καραγκιόζης και ο μεγάλος ξεσηκωμός”, που δώσαμε στο Ηρώδειο ήταν παραγωγή του ΣΕΗ, του ταμείου αλληλοβοήθειας και του σπιτιού του ηθοποιού, είχε μεγάλη επιτυχία και θα επαναληφθεί μέσα στον Οκτώβριο. Στην Ορεστιάδα πήγα στο ετήσιο φεστιβάλ ερασιτεχνικού θεάτρου όπου ήμουνα το τιμώμενο πρόσωπο και με βράβευσαν για την έως τώρα προσφορά μου και πραγματικά δέχτηκα με μεγάλη συγκίνηση αυτό το βραβείο. Και στις Σέρρες βρέθηκα γιατί ξεκίνησα τα γυρίσματα για τη νέα σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη, που τον θεωρώ έναν από τους πιο σπουδαίους της νεότερης γενιάς στον χώρο μας.

Θέλω να σταθούμε στην σειρά του Γιώργου Καπουτζίδη “Σέρρες” που έμαθα πως ο ρόλος σου είναι ξεκαρδιστικός. Ισχύει;

  • Όχι, το αντίθετο θα έλεγα (γέλια). Είναι ένας ρόλος σημαδιακός για πολλούς ανθρώπους, ένας ρόλος γεμάτος συγκίνηση και εν τέλει ένας δραματικός ρόλος.

Πες μας μερικά πράγματα για σένα, τις καθημερινές σου συνήθειες και τον τρόπο που ζεις. Έχεις κατοικίδιο, κάνεις δουλειές σπιτιού, ψωνίζεις στο σουπερμάρκετ, αθλείσαι;

  • Είμαι ένας αεικίνητος άνθρωπος που δεν κάθεται δευτερόλεπτο. Ούτε χαζολογώ στην τηλεόραση, ούτε στα καφενεία ή στα μπαράκια. Δρω συνεχώς. Ξυπνάω πολύ νωρίς, ασχολούμαι με…

Η συνέχεια εδώ:...nikosonline.gr