Αντιο, Τακη μου

 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ
 
Πρώτη Νοεμβρίου 2021 έφυγε από τη ζωή ο Τάκης Μπουγάς, ο γνωστός συνθέτης που συνεργάστηκε με μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού και έγραψε μερικές από τις μεγαλύτερες επιτυχίες τους. Στενός μου συνεργάτης στην δεκαετία του ’90 όταν ήμουν μάνατζερ του Μαζωνάκη, σε τραγούδια και σε live προγράμματα που παρουσιάζαμε.

 

Και όπως συμβαίνει σχεδόν πάντα, όταν με κάποιον άνθρωπο είσαι φίλος και στενός συνεργάτης δεν σκέφτεσαι να βγάλεις φωτογραφίες. Δεν έχω ούτε μία φωτογραφία με τον Τάκη κι’ ας δουλέψαμε τόσο στενά για αρκετά χρόνια. Ώρες πολλές στο παλιό του σπίτι στην Πλάκα, σε studio, σε πρόβες, σε συναυλίες κτλ.

Τελευταία μας γερή επαφή το 2013 όταν τον κάλεσα στο φεστιβάλ νέων ταλέντων που οργανώνω στο Kazarma, στην λίμνη Πλαστήρα, όπου επί μια βδομάδα είπαμε τα πάντα. Βγάλαμε τα εσώψυχα μας.

Η είδηση του θανάτου του στεναχώρησε κάποιον κόσμο, μια και ο Τάκης δεν “χάριζε κάστανα” για να είναι αγαπητός σε όλους. Στην δουλειά του από την μια ήταν αυστηρός, αλλά έκανε και κάποιες αψυχολόγητες κινήσεις συνεργαζόμενος με καλλιτέχνες πίστας που κυνηγούν το νυχτοκάματο και όχι την τέχνη της μουσικής. Αυτός ήταν και ο μόνιμος τσακωμός μας. Του έβαζα χάρι να μην ξοδεύει το ταλέντο του για ανθρώπους που δεν το εκτιμούν.
 
 Ο Τάκης σε κάθε του τραγούδι έβαζε τέχνη και τεχνική. Ήταν άριστος κιθαρίστας και πολύ πρωτότυπος στις συνθέσεις του. Κάποια τραγούδια και κάποιοι δίσκοι του θα μείνουν κλασικοί. Όπως κλασικές θα μείνουν και οι ορδές των σχέσεων του – με αναρίθμητες τραγουδίστριες. Ένα παράδειγμα. Με την Ελένη Βιτάλη ήταν συνεργάτες επί πέντε χρόνια ενώ παράλληλα είχαν και σχέση. Η Βιτάλη ήθελε να τον παντρευτεί. Ο Τάκης δεν ήθελε κι’ έτσι χώρισαν με την Βιτάλη να μην του μιλάει για καιρό. Το 1985 όμως παντρεύτηκε την Άννα Φόνσου και έμεινε μαζί της 8 χρόνια (1985 -1993). Ακόμα και όταν χώρισαν όμως πάντα μιλούσε με τα καλύτερα λόγια…
Η συνέχεια εδώ:...nikosonline.gr