Ο ΓΙΟΣ ΚΟΥΡΕΑ ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΚΟΥΛΟΣ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΡΟΛΑΚΙΑ

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Πως ο Νίκος Κούρκουλος έγινε πρώτο όνομα; Πως έγινε ο απόλυτος σταρ του Ελληνικού κινηματογράφου; Το ξέρετε πως χρειάστηκαν 11 ταινίες μέχρι να πάει στην Φίνος Φιλμ και να γίνει αυτό που όλοι ξέρουμε; Πέρασε όλες τις φάσεις, από μικρά ρολάκια, ταινίες που το όνομα του δεν αναφερόταν καν στις αφίσες ή στα διαφημιστικά ή ταινίες που το όνομα του ήταν 5ο και 6ο στην σειρά.

Μια αναδρομή σήμερα για να δούμε την καριέρα του μέχρι να γίνει 30 ετών. Ο Νίκος Κούρκουλος γεννήθηκε το 1934 και η ανασκόπηση που θα κάνουμε είναι μέχρι το 1964. Πως ένα φτωχόπαιδο από του Ζωγράφου, το δεύτερο από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας του Αλκίνοου Κούρκουλου, που ήταν κουρέας, πως ο νεαρός που ξεκίνησε ως ποδοσφαιριστής, έγινε το μεγαλύτερο όνομα του Ελληνικού κινηματογράφου.

  • Ο μπαρμπα-Γιάννης ο κανατάς (1957)

Ο Νίκος Κούρκουλος είναι 23 ετών και παίζει στην πρώτη του ταινία και στην αφίσα τα μόνα ονόματα που αναφέρονται είναι του Βασίλη Αυλωνίτη, του Αλέκου Αλεξανδράκη και του Νίκου Σταυρίδη.

  • Το τελευταίο ψέμα (1957)

Ο Μιχάλης Κακογιάννης το 1957 κάνει το κοινωνικό αυτό δράμα με πρωταγωνιστές την Έλλη Λαμπέτη, τον Μιχάλη Νικολινάκο, τον Γιώργο Παππά και σε πρώτη εμφάνιση τον…

Η συνέχεια εδώ...nikosonline.gr