Ελληνες ηθοποιοι φωτογραφιζονται με ξενους stars

 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ 

Πως κάνουμε κι εμείς στις μέρες μας όταν συναντάμε έναν διάσημο που βγάζουμε φωτογραφία μαζί του – συνήθως selfie; Ε, έτσι συνέβαινε κάποτε και με τους Έλληνες ηθοποιούς που όταν επισκεπτόταν κάποιος μεγάλος σταρ του εξωτερικού του πατρίδα μας έσπευδαν να τον συναντήσουν και να βγάλουν μια φωτογραφία.

Συνήθως αυτές οι φωτογραφίες έβγαιναν για διαφημιστικούς λόγους, αλλά και γιατί κάποιοι πραγματικά θαύμαζαν τους ξένους συναδέλφους τους. Πάρα πολλά τα παραδείγματα, αλλά ξεδιάλεξα κάποια, έτσι για να πάρουμε μια γεύση.

H Τζένη Καρέζη ήταν φανατική του Ζεράρ Φιλίπ. Ο μεγάλος Γάλλος σταρ της είχε κλέψει την καρδιά και ως ηθοποιός και ως άντρας. Τον παρακολουθούσε από μικρό κορίτσι και μάλιστα είχε πει πως την ταινία του “Το μοναστήρι της Πάρμας” (La Chartreuse de Parme) την είχε δει καμιά εικοσαριά φορές. Επειδή τα παλιά χρόνια ήταν μόδα τα Γαλλικά στην Αθήνα, η Γαλλική πρεσβεία φρόντιζε να ενισχύει την αγάπη του κόσμου για την Γαλλική γλώσσα διοργανώνοντας διάφορες πολιτιστικές δράσεις. Έτσι λοιπόν έφεραν τον Gérard Philipe για να παρουσιάσει την μεγάλη θεατρική του επιτυχία με το έργο του Pierre Corneille, “Le Cid”. Η Καρέζη – 25 ετών τότε - όχι μόνο έσπευσε απ’ τις πρώτες, αλλά επειδή ήταν και Γαλλομαθής ζήτησε να τον συναντήσει. Από αυτήν την συνάντηση είναι και η φωτογραφία που βλέπουμε.

Ένας άλλος πολύ μεγάλος παγκόσμιος σταρ έκανε θραύση όταν ήρθε. Ήταν περαστικός απ’ την Αθήνα για να πάει διακοπές στα νησιά μας και η Αμερικάνικη πρεσβεία του διοργάνωσε ένα cocktail party σε μεγάλο ξενοδοχείο. Ήταν ο…

Δείτε όλο το ρεπορτάζ εδώ:...nikosonline.gr