Η ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΗ ΗΘΟΠΟΙΟΥ

 
 ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ 

Μικρός κόντεψε να πεθάνει. Πέρασε όλη του την ζωή αφιερωμένος στο ΚΚΕ, στο θέατρο και τον κινηματογράφο. Είχε παντρευτεί 6 φορές και η καριέρα του χωρίστηκε στα δύο. Μια εντός Ελλάδας και μία στην Αμερική. Ο Τίτος Βανδής έζησε μια συναρπαστική ζωή και σήμερα θα μάθουμε τα πάντα.

Ο Τίτος Βανδής γεννήθηκε 7 Νοεμβρίου 1917 στο Νέο Φάληρο και σε μικρή ηλικία μετακόμισε με την οικογένειά του στην Καβάλα, απ' όπου και η καταγωγή των γονιών του. Είχε τέσσερα αδέλφια, δύο αγόρια και δύο κορίτσια. Ο πατέρας του ήταν καπνέμπορος. Σε ηλικία πέντε χρονών έπαθε ελονοσία, κόντεψε να πεθάνει και γι' αυτό το λόγο έφυγε με τη μητέρα και τα αδέλφια του για την Ελβετία. Πήγε σχολείο στη Λωζάνη αλλά 4 χρόνια αργότερα γύρισαν στην Ελλάδα και εγκαταστάθηκαν στη Θεσσαλονίκη. Ο διακαής του πόθος να γίνει ηθοποιός τον ώθησε να παρατήσει το σχολείο και να πάει στην Αθήνα, όπου γράφτηκε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου σε ηλικία 16 ετών. Τον πήραν σαν εξαιρετικό ταλέντο. Δεν ήταν καν 18 ετών όταν πρωτοεμφανίστηκε στην σκηνή - το 1934 - με το έργο “Ιούδας” του Σπύρου Μελά στο Εθνικό Θέατρο. Έκτοτε όλες οι μεγάλες κυρίες του θεάτρου τον λάτρεψαν, αλλά και όλοι οι θιασάρχες. Ήταν ένας πανέμορφος νέος, πολύ καλός ηθοποιός, ωραίος συζητητής με χιούμορ και πλατύ χαμόγελο.

Στη σχολή του Εθνικού συνδέθηκε με τη συμμαθήτριά του Μαρία Αλκαίου, η οποία έγινε και η πρώτη σύζυγός του για μικρό διάστημα. Μεγάλοι σταθμοί στη θεατρική διαδρομή του υπήρξαν οι συνεργασίες με την Μαρίκα Κοτοπούλη το 1940 και με την Κατερίνα Ανδρεάδη την περίοδο 1941-1943. Στα 29 του, το 1946 δημιούργησε τον πρώτο δικό του θίασο, που περιόδευσε σε αρκετές πόλεις στην Ελλάδα, ενώ την περίοδο 1951-56 ξαναπάτησε στο σανίδι του Θεάτρου Κοτοπούλη.

Το 1960, όταν πήγε στις Κάννες για την προβολή της ταινίας του Ζυλ Ντασσέν “Ποτέ την Κυριακή” γνώρισε έναν Αμερικάνο ατζέντη. Αυτός ο ατζέντης, Μάη του 1965, του ζήτησε τηλεφωνικά να «πεταχτεί» στο Παρίσι για μια οντισιόν προκειμένου να παίξει στο…

H συνέχεια εδώ:...nikosonline.gr