ΧΑΡΙΣ ΑΛΕΞΙΟΥ, ΤΟ... ΠΛΑΤΙΝΕΝΙΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΘΗΒΑ

 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ 

Η Χάρις Αλεξίου (Χαρίκλεια Ρουπάκα) γεννήθηκε στην Θήβα, 27 Δεκεμβρίου 1950 και είναι μία από τις σημαντικότερες τραγουδίστριες της Ελλάδας και η πρώτη γυναίκα τραγουδίστρια σε πωλήσεις δίσκων στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού. Για να καταλάβετε έχει 16 πλατινένιους και 13 χρυσούς δίσκους τότε που οι πλατινένιοι δίσκοι ξεπερνούσαν τις 100 χιλιάδες και οι χρυσοί τις 50.000.

Σήμερα ένας δίσκος γίνεται χρυσός στις 3.000 αντίτυπα. Η Αλεξίου λοιπόν, έχει 8 άλμπουμ που ξεπέρασαν τις 100 χιλιάδες, 14 άλμπουμ πάνω από 50 χιλιάδες, 4 άλμπουμ πάνω από 30 χιλιάδες κτλ. κτλ. Βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ελληνικού τραγουδιού από τη δεκαετία του '70 που σημαίνει πως έχει μια καριέρα 60 ετών.

Έχει συνεργαστεί με όλους σχεδόν τους μεγάλους τραγουδιστές, συνθέτες και στιχουργούς, παλαιότερους και νεότερους, είτε δισκογραφικά είτε σε μουσικές σκηνές και συναυλίες. Έχει εμφανιστεί στις κορυφαίες αίθουσες του κόσμου και έχει τιμηθεί με σημαντικές διακρίσεις. Έχει ηχογραφήσει πάνω από 30 προσωπικούς δίσκους – εκτός απ’ τα Live, τις συμμετοχές ή τις συλλογές. Παρ' ό,τι η ίδια δε συνηθίζει να αναφέρεται στις πωλήσεις των δίσκων της, σύμφωνα με την έρευνα του Πέτρου Δραγουμάνου (2009), η Χάρις Αλεξίου είναι στην πρώτη θέση μεταξύ των τραγουδιστριών και συνολικά στην τρίτη πίσω από τους Γιώργο Νταλάρα και Γιάννη Πάριο στην κατάταξη με τις περισσότερες πωλήσεις προσωπικών δίσκων που έχουν γίνει χρυσοί ή πλατινένιοι από το 1970 έως το 2009.

Τι να πούμε και τι να πρωτογράψουμε για την Χαρούλα Αλεξίου. Μέσα από μερικές φωτογραφίες θα δούμε μερικά στιγμιότυπα από την ζωή και την καριέρα της…

Δείτε εδώ ένα χορταστικό αφιέρωμα...nikosonline.gr