ΕΣΕΝΑ, ΤΟΝ ΚΑΠΕΤΑΝ ΣΑΧΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ

 
Πρώτο κείμενο της νέας χρονιάς. Δύσκολη η επιλογή. Καθόλου δύσκολη, μετά από αμέτρητα χρόνια σ' αυτή τη δουλειά. Ποιο να ΄ναι, αναρωτιέμαι, το πρώτο από τα πέντε - δέκα πράγματα που γυροφέρνουν στη σκέψη τούτες τις μέρες. Αυτό που υπερέχει σε δημοτικότητα και εμπορικότητα τις τελευταίες ώρες του 2021 και τις πιο φρέσκες του 2022. Τέλος πάντων, εκείνο που αξίζει την πρωτιά, το πρώτο να εμφανιστεί στη σελίδα μας.
Το βρήκα και δεν ζορίστηκα. Είναι αυτό που δεν έκανε στην πάντα ούτε στα χρόνια των μνημονίων. Και τότε που κοπήκαν οι συντάξεις, μειώθηκαν οι μισθοί, κοσμάκης έπεσε στην ανεργία, Ούτε και έχασε πόντους στην εποχή του κορονοϊού. Η σαχλαμάρα. Μακράν συνεχίζει να κυριαρχεί, να πρωταγωνιστεί στην καθημερινότητα της χώρας. Υπεύθυνη είναι η συνωμοσία χιλιάδων, εκατοντάδων χιλιάδων ανώνυμων και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Η μαλακία τους σπάει καρύδια.

Η Ιστορία διδάσκει πως όταν υπάρχει πείνα και δυστυχία στο γήπεδο της ζωής περιορίζεται η σάχλα. Επόμενο. Η σκέψη ψάχνεται μόνον στο πως ο άλλος να την βγάλει. Όχι να κάνει πλακίτσες. Άνοστα αστειάκια. Επειδή στα στριμωκωλιάσματα απουσιάζει η διάθεση να ειπωθεί το περιττό. Το αχρείαστο.

Να, όμως, που κι όταν σφίγγουν οι κώλοι, για τούτο και το άλλο, ο μαλάκας συνεχίζει να την βαράει κανονικά. Να ζει στην κοσμάρα του, και να νοιώθει την ανάγκη να το δείχνει. Ένα καρό ηλεκτρονικά μέσα του ‘χουν ανοικτή την πόρτα. «Πες τα, μεγάλα..., εσένα θέλουμε τον χάλια, εσύ, μόνον εσύ μπορείς να δείξεις πόσο χαμένο κορμί είσαι στο πρωταθλητισμό των ρεζίληδων της φυλής σου...».

Διαβαστε ακομα:

Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΟΜΙΛΕΙ…