ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΟΓΟ ΤΟΝ ΙΒΑΝ ΠΟΙΟΣ... ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΟΝ ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ;

 
Μιλάμε για τρομερά πράγματα. Οι εργαζόμενοι στην Αυγή καταγγέλλουν τον διευθυντή για λογοκρισία. Απίθανα πράγματα. Ότι, δηλαδή, δεν τους αφήνει να γράφουν ελεύθερα. Ότι δεν μπορούν να λειτουργήσουν δημοσιογραφικά, σε καθεστώς ελευθεροτυπίας. Σουρεαλιστικό. Και βάλε!

Τι είναι η Αυγή; Κομματικό μέσο. Άρα, ο υποτίθεται δημοσιογράφος είναι υποχρεωμένος να λειτουργεί σύμφωνα με τη γραμμή του κόμματος. Το οποίο κόμμα σήμερα το βλέπει έτσι κι αύριο αλλοιώς το κάθε θέμα. Σήμερα τα έχει κάνει πλακάκια με τον τάδε επιχειρηματία ή υπουργό, αύριο τον έχει στο σημάδι και τον κοπανάει με όλη τη δύναμη πυρός του κόμματος.

Δημοσιογράφος μπορεί να είναι ο εργαζόμενος στο κομματικό μέσο, όμως είναι αφελές ή υποκριτικό να απαιτεί και… ελευθερία. Να κάνει αληθινή δημοσιογραφία. Να γράφει, δηλαδή, κόντρα στα κομματικά συμφέροντα της εργοδοσίας.

Δεν είναι μόνο τα κομματικά φύλλα. Ο Μαρινάκης είναι μηντιάρχης. Και ο Ιβαν Σαββίδης (φώτο). Και θα βρεθεί συντάκτης να κάνει τσαμπουκάδες; Να γράψει στα ίδια του τα μέσα εναντίον του αφεντικού;

Διαβαστε ακομα:

ΤΗΝ ΕΚΑΝΑΝ ΓΥΡΙΣΤΗ ΟΙ TIMES ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ