Η ΓΙΟΒΑΝΝΑ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΜΑΝΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΙ

 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ
Διάβασα ένα post της Γιοβάννας και προβληματίστηκα. Η Γιοβάννα δεν είναι ούτε “μαϊντανός”, ούτε κακόγουστη, ούτε κάνει αρπαχτές, ούτε απασχολεί τα ΜΜΕ για ψύλλου πήδημα. Είναι μια εξαιρετική τραγουδίστρια, μια υπέροχη συγγραφέας, και νομίζω – όπως θα διαβάσετε στην ανάρτηση της – πως έχει και καλούς τρόπους.
 
Πριν διαβάσουμε τι έγραψε, να σας πω ότι η Γιοβάννα έχει τραγουδήσει μεγάλους συνθέτες μας (Θεοδωράκης, Σπανός, Ξαρχάκος, Πλέσσας, Καπνίσης, Σπήλιος Μεντής κ.α.) και μάλιστα όταν ηχογράφησε πρώτη το “Αν θυμηθείς τα’ όνειρο μου”, την ορχήστρα διηύθυνε ο Μάνος Χατζιδάκις.
 
Η Γιοβάννα ετοιμάζει ένα ρεσιτάλ στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος (στην Εναλλακτική Λυρική Σκηνή) για τις 27 Μαρτίου 2022. Θα είναι αφιερωμένο στους συνθέτες και στιχουργούς που έχουν αποδημήσει πια. Γι’ αυτό και ο τίτλος του ρεσιτάλ θα είναι: "Αυτοί που έφυγαν και είναι εδώ." Ιδού τι έγραψε:
 
“Μεγάλη η ευθύνη μου όπως πάντα, κι αυτή τη φορά ακόμα πιο μεγάλη.  Φυσικά δεν θα μπορούσα να τους συμπεριλάβω όλους σε ρεσιτάλ από έναν και μόνο ερμηνευτή. Γι’ αυτό και επέλεξα τους πιο καθοριστικούς της γενιάς μου: Θεοδωράκης, Σπανός, Μεντής, Μικρούτσικος, και όχι μόνο. Μα, θα μου πείτε και ο Χατζιδάκις; Ο ένας από τους δύο μέγιστους είναι απών, που τον έχεις;  Δεν τον έχω γιατί δεν μου δίνουν την άδεια να τον έχω. Αν έχετε προσέξει, κανένας τραγουδιστής δεν τραγουδάει τα τραγούδια του. Δεν ξέρω τη διαθήκη του Μάνου. Λένε ότι ο γιος του είναι
Η συνέχεια εδώ:...nikosonline.gr