ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Ο ΣΠΗΚΕΡ, ΚΑΙ ΑΔΙΟΡΘΩΤΟΣ

 
Το μουντιάλ της μπάλας γίνεται κάθε τέσσερα χρόνια. Τέσσερα, όχι κάθε χρόνο. Άρα, είσαι αγράμματος δημοσιογράφος διότι μας λες και μας γράφεις για τη... φετινή διοργάνωση. Δεν υπάρχει, κύριε μαλάκα, ούτε φετινή διοργάνωση, ούτε περσινή και προπέρσινη. Υπάρχει η διοργάνωση του 2010, του 2014, του 2018, του 2022. Υπάρχει η προηγούμενη διοργάνωση, η προσεχής, η επόμενη. Φετινή θα πεις αν το μουντιάλ διεξάγεται κάθε χρόνο. Σακουλεύτηκες;

 

Ο μαλάκας, όμως, έχει μια συνέπεια στην μαλακία του. Συνεχίζει να τη βαράει με τον ίδιον τρόπο. Το ίδιο κι όταν αναφέρεται στο φετινό πρωτάθλημα. Αδικαιολόγητος, πάλι. Δεν υπάρχει φετινό πρωτάθλημα, ούτε περσινό. Δεν υπάρχει πρωτάθλημα που αρχίζει και τελειώνει εντός του ίδιου έτους. 
Το πρωτάθλημα ξεκινάει το 2021 π.χ. και ολοκληρώνεται το 2022. Καλύπτει διάστημα από δυο έτη. Άρα, κύριε μαλάκα, θα πεις, θα γράψεις το πρωτάθλημα της σαιζόν 2021-22, το πρωτάθλημα της περιόδου 2021-22. Αν δεν σ' αρέσει η συγκεκριμένη έκφραση, τότε θα πεις το περασμένο ή το τρέχον ή το επόμενο πρωτάθλημα. Σακούλα;

 

Άλλη πατάτα από τηλεοράσεως. Υποτίθεται περιγράφει ο έτσι το ματς και αντί να πει ''.... Στο πρώτο ημίχρονο'' λέει το απίθανο: «… Σ’ αυτό το πρώτο ημίχρονο»! Τι εννοεί ο αγράμματος; Ο ίδιος δεν ξέρει τι λέει και τι εννοεί. Αν ήξερε δεν θα... εννοούσε πως στο ποδόσφαιρο υπάρχουν περισσότερα από ένα ημίχρονο.  Ένα μόνον είναι το πρώτο ημίχρονο. Όταν, κύριε μαλάκα, λες «σ’ αυτό το πρώτο ημίχρονο», τότε αυτοί που σε ακούνε αντιλαμβάνονται πως στο παιχνίδι υπάρχει κι άλλο, κι άλλα πρώτα ημίχρονα.
Έχει το μικρόφωνο στο στόμα και λέει ''Σ' αυτό το ματς... ''. Δηλαδή; Δεν λέει το σωστό, ''Στο ματς... '', λέει και ξαναλέει ''Σ' αυτό το ματς... ''. Να το καταλάβουμε, ότι αναφέρεται στο παιχνίδι που βλέπουμε, μη μπερδευτούμε και θεωρήσουμε ότι μιλάει για ένα... άλλο ματς, που επίσης γίνεται στο ίδιο γήπεδο.

Διαβαστε ακομα:

ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ LIVE ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ