Μεγαλοι ερωτες χωρις happy end!

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Ο έρωτας, ο αγνός , ο γοητευτικός, ο γλυκός σαν βάλσαμο. Όλοι τον αποζητούμε αλλά ξεχνάμε ότι έρωτες που έχουν μείνει στην ιστορία ήταν γεμάτοι με δάκρυα, πίκρα και απογοητεύσεις. Σας παρουσιάζω, για να σας θυμίσω κάποια ζευγάρια, των οποίων οι σχέσεις δεν είχαν... happy end.


Μαρία Κάλλας –Αριστοτέλης Ωνάσης
Ένα πασίγνωστο ζευγάρι που ο έρωτάς του έγραψε ιστορία, ήταν η Μαρία Κάλλας και ο Αριστοτέλης Ωνάσης. Πέρα από τις καλές στιγμές, τα ταξίδια, τις κοσμικές εξόδους και τα φωτογραφικά ενσταντανέ που έχουν μείνει και θυμίζουν την ιστορία μέχρι σήμερα, το τέλος αυτής της σχέσης ήταν τραγικό...τουλάχιστον για τη μία από τις δύο πλευρές. O παθιασμένος έρωτας της ντίβας της όπερας με τον Έλληνα εφοπλιστή, κατέληξε άδοξα και οδυνηρά, οδηγώντας την Κάλλας στην κατάθλιψη, στην παρακμή και στην αρχή του τέλους της, όταν έμαθε από τις εφημερίδες, ότι ο επί 9 χρόνια σύντροφός της παντρεύεται την πρώην πρώτη κυρία των ΗΠΑ, 
Jackie Kennedy.

Πηνελόπη Δέλτα –Ίων Δραγούμης
Η μαυροντυμένη Πηνελόπη Δέλτα, με το αυστηρό, μαραμένο και καταθλιπτικό πρόσωπο που βλέπουμε στις φωτογραφίες της, στα νιάτα της ήταν μια καλλονή, σαν ψεύτικη κούκλα. Πραγματικά, αν δει κανείς φωτογραφίες από τα νεανικά της χρόνια θα δει μιαν άλλη γυναίκα. Ο έρωτας σημάδεψε την ύπαρξή της, όταν έφερε στο δρόμο της στα 31 της χρόνια και ενώ ήταν ήδη παντρεμένη με τρία παιδιά, τον 26χρονο Ίωνα Δραγούμη, ο οποίος ήταν διορισμένος στην Αλεξάνδρεια ως υποπρόξενος. Ο έρωτάς τους παράφορος αλλά η ίδια με ένα αίσθημα βαθιάς ευθύνης που πάντα την διέκρινε και ενώ έχει προηγουμένως αποκαλύψει στον σύζυγό της τα αισθήματα της για τον Δραγούμη, δεν του δόθηκε ποτέ. Το ζευγάρι τελικά χώρισε, όταν εκείνος συνδέθηκε με την ηθοποιό Μαρίκα Κοτοπούλη.


Ιωάννης Καποδίστριας –Ρωξάνδρα Στούρτζα

Έρωτας δια αλληλογραφίας μπορεί να χαρακτηριστεί η σχέση του πρώτου κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια με τη Ρωξάνδρα Στούρτζα, κυρία επί των τιμών στην αυλή της αυτοκράτειρας Ελισάβετ, συζύγου του τσάρου Αλέξανδρου του Α'. Πρόσφατα βρέθηκε το προσωπικό αρχείο της οικογενείας Στούρτζα και επιβεβαιώνει ότι οι επιστολές των δύο ερωτευμένων πήγαιναν και έρχονταν επί χρόνια και μέχρι τη δολοφονία του Καποδίσιτρια. Δυστυχώς ήταν μια αγάπη, που λόγω εποχής, πρωτοκόλλου και καριέρας, δεν μπόρεσε ποτέ να ευοδωθεί κι έμεινε ένας έρωτας φλογερός αλλά ανεκπλήρωτος ως το τέλος.


Μαρία Πολυδούρη- Κώστας Καρυωτάκης
Ο έρωτάς της για τον ποιητή Κώστα Καρυωτάκη στιγμάτισε τη ζωή και το έργο της επίσης ποιήτριας Μαρίας Πολυδούρη. Ο δυνατός τους έρωτας έληξε ξαφνικά, όταν ο Καρυωτάκης μετά από λίγων μηνών σχέση τους, ανακάλυψε πως…

Η συνέχεια εδώ:...nikosonline.gr