ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΑΨΕ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ... ΤΡΕΣΑΣ

 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Την στιγμή που τα social media και οι πλατφόρμες streaming σκίζουν, η καημένη η τηλεόραση πασχίζει αλλά δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι. Πάνε οι παλιές εποχές που μια πετυχημένη εκπομπή έκανε ποσοστά τηλεθέασης άνω του 50%. Τώρα πανηγυρίζουν με 15%. Ας ελπίσουμε να σκεφτούν σοβαρά και διαφορετικά – αν θέλουν να επιβιώσουν, αλλιώς τα χρέη τους θα συσσωρεύονται (και θα τα πληρώσει ΚΑΙ ΑΥΤΑ ο Έλληνας φορολογούμενος).

Στην τηλεόραση υπάρχουν χοντρικά τέσσερα στρατόπεδα. Η ενημέρωση, ο πόλεμος της τρέσας, η ψυχαγωγία και η μυθοπλασία.

  1. Η ενημέρωση (ο Θεός να την κάνει) είναι κράτος εν κράτη μέσα στα κανάλια. Προηγούνται σε όλα. Σε λεφτά, σε προσωπικό, σε ανέσεις και παροχές. Δεν ξέρω ποιο δελτίο βλέπετε, αλλά να σας ενημερώσω ότι για τον Ιανουάριο 2022 την πρωτιά κατέλαβε το δελτίο του STAR (όμιλος Βαρδινογιάννης) με την Μάρα Ζαχαρέα ως παρουσιάστρια.
  2. Η ψυχαγωγία –απ’ την μια έχει πληθώρα εκπομπών τύπου παιχνίδια & reality και απ’ την άλλη μουσική. Από εκεί που τα κανάλια δεν ήθελαν ν’ ακούν για μουσικές εκπομπές και χρόνια ολόκληρα άφηναν το μονοπώλιο στην εκπομπή “Στην υγειά μας βρε παιδιά”, τώρα όλες θέλουν να εντάξουν στο πρόγραμμα τους μουσική. Και εκπομπές τύπου Survivor που κάποτε έσκιζαν με 50% και 60%, τώρα κάνουν 18% και πανηγυρίζουν.
  3. Ο πόλεμος της τρέσας – αφορά στις εκπομπές Lifestyle και κουτσομπολιού. Δηλαδή: Παρουσιάστρια (συνήθως ξανθιά) με πάνελ σχολιαστών, που ξεκατινιάζουν και ξεκατινιάζονται. Και τροφοδοτούν με ύλη τα αντίστοιχα περιοδικά (που παραπαίουν) και τα gossip sites. Όλες αυτού του είδους οι εκπομπές είναι σχεδόν ίδιες, καμία δεν πάει καλά, αλλά εκεί. Επιμένουν! Θεματολογία τους; Τι είπε ο ένας και ο άλλος…
  4. Μυθοπλασία. Για άλλη μια φορά οι τηλεοπτικές σειρές κέρδισαν την προτίμηση του κόσμου, αποδεικνύοντας ότι η μυθοπλασία ποτέ δεν πεθαίνει. Από τα σίριαλ που παίζονται αυτήν την εποχή ο “Σασμός” έρχεται πρώτος στην προτίμηση του τηλεοπτικού κοινού.

Κατά τα’ άλλα…

  • Η παλιά αποτυχημένη εκπομπή Blackout επανέρχεται στον Alpha με τίτλο Total Blackout όπου τέσσερα ζευγάρια υποτίθεται celebrities και διάφοροι άλλοι θα αντιμετωπίζουν λέει αστείες μέχρι τρομακτικές δοκιμασίες στο απόλυτο σκοτάδι. Μια εφημερίδα γράφει ότι παρουσιαστής θα είναι ο…

Η συνέχεια εδώ: ...nikosonline.gr