ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΚΥΛΑΔΙΚΑ

 
Μισό αιώνα κυβερνούσε χωρίς αντίπαλο το κομουνιστικό κόμμα και σα να μην πέρασε το χάδι και το χούφτωμα του σοσιαλισμού. Άξιο παρατηρήσεως. Γίνεται η αλλάγή το 1989 με 90 και σε μια νύχτα που λέει ο λόγος η Βουλγαρία ακούει σκυλάδικα τραγούδια. Αυτό κι αν είναι άξιο παρατηρήσεως. Μια χώρα που ποτέ δεν ήξερε, ποτέ δεν άκουσε από τηλεόραση και ραδιόφωνα σκουπιδοτράγουδα παραδόθηκε στο πιο φτηνό ''μουσικό'' εόδος διασκέδασης. Στο καψουροτράγουδο.
Προχθές στη Σόφια ο Νίκος Βέρτης τραγούδησε σε κλειστό γήπεδο της βουλγαρικής πρωτεύουσας και μπροστά σε περισσότερο από 17 χιλιάδες θεατές. Δεν μειώνουμε τον συμπαθή τραγουδιστή, άλλωστε άλλο είναι το θέμα της κουβέντας, με την ερώτηση: Στην Ελλάδα ο Βέρτης θα γέμιζε γήπεδο; 
Συμβαίνει; Ο γεννημένος στην Ολλανδία 45χρονος Βέρτης, που δεν είναι πρώτο όνομα στην Ελλάδα, κάνει μπαμ εκτός συνόρων. Στην Βουλγαρία, όχι στην Ολλανδία ή την Ιταλία και Σουηδία. Συμβαίνει. Όταν το φτηνό λαϊκό τραγούδι made in Greece αρεσει περισσότερο στην Βουλγαρία παρά στην Ελλάδα.
Διαβαστε ακομα:

ΣΤΗ ΣΕΝΤΡΑ ΚΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΗΣ ΣΚΝΙΠΑΣ