Τα αγορια του Andy Warhol

 
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ

Ο Andy Warhol είχε διάφορες εμμονές. Μία απ’ αυτές ήταν η επανάληψη, η οποία φαίνεται ακόμα και στις σχέσεις του. Δύο από τους μεγαλύτερους έρωτες του ήταν δίδυμοι. Τα δύο αγόρια που ερωτεύτηκε περισσότερο απ’ όλα ήταν ο Jed Johnson (που είχε δίδυμο αδελφό, τον Jay Johnson) και ο Jon Gould (που είχε δίδυμο αδελφό, τον Jay Gould). Ακόμα μια περίεργη επανάληψη είναι ότι και οι δύο δίδυμοι αδελφοί των αγοριών του, λέγονταν Jay.

Παρακολούθησα με εξαιρετικό ενδιαφέρον το ντοκιμαντέρ του Netflix “The Andy Warhol Diaries” κι’ έτσι έμαθα πολλά για την προσωπική και την ερωτική ζωή του περίφημου καλλιτέχνη που αναστάτωσε τον κόσμο της τέχνης και άλλαξε την αισθητική στα εικαστικά πράγματα.

Ο Warhol είχε μεγάλο πρόβλημα με την εμφάνιση του. Ήταν μικροκαμωμένος, πολύ λεπτός, με εξαιρετικά άσχημο δέρμα και επιπλέον με μια χοντρή κόκκινη μύτη. Αν σ’ αυτά προσθέσουμε ότι οι κινήσεις και η ομιλία του ήταν στα όρια της θηλυπρέπειας, θα έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Εν πάση περιπτώσει μ’ αυτά τα “θέματα” πορεύτηκε σ’ όλη του την ζωή και έγινε πλούσιος και διάσημος.

Μία από τις μεγαλύτερες σχέσεις του Andy ήταν με τον νεαρό Jed Johnson. Ο Jed ήταν σχεδόν 20 ετών, μόλις είχε έρθει στην Νέα Υόρκη από το Σακραμέντο της Καλιφόρνια, και μια από τις πρώτες του δουλειές ήταν ταχυδρόμος. Έτσι γνώρισε τον Andy, όταν μια μέρα του χτύπησε την πόρτα για να του παραδώσει ένα τηλεγράφημα. Ο Andy ήταν 20 χρόνια μεγαλύτερός του και ήδη πολύ γνωστός στους καλλιτεχνικούς και κοσμικούς κύκλους. Θαμπώθηκε από την ομορφιά του μικρού και ο Jed γοητεύτηκε που του έπιασε την κουβέντα και που του ζήτησε να κάνουν παρέα.
 
Στην αρχή τον βοηθούσε στο σπίτι κάνοντας ένα σωρό μικρό-δουλειές και μετά…
ΔΙΑΒΑΣΤΕ την συνέχεια εδώ:...nikosonline.gr