ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ ΣΤΟΝ ΜΠΕΝ ΧΟΥΡ

 

Μεγάλη Εβδομάδα και τα κανάλια τη βγάζουν με την πιο εύκολη λύση. Κάθε χρόνο την ίδια συνταγή. Δείχνουν τις δήθεν θρησκευτικού περιεχομένου ταινίες. Μπεν Χουρ, Βαραβάς, Χίτων, και άλλα τέτοια χολυγουντιανά πλαστικά και ξεπερασμένα κινηματογραφικά προϊόντα.

Κανάλι είσαι, κάνε κάτι. Δείξε κάτι. Δικαιολόγησε την ύπαρξή σου. Όχι την 25η Μαρτίου να παίζεις μόνο την Μπουμπουλίνα και τον Παπαφλέσσα. Μια ζωή τα ίδια.

 

Τι να έκαναν τα κανάλια εν όψει Πάσχα; Να σου πω. Χωρίς έξοδα και αγορές ταινιών και ποσοστά σε τρίτους να στήσουν εκπομπές να ακουστούν δυο-τρία πράγματα από τον κοσμάκη που κυκλοφορεί στην τύφλα του. Που δεν σκαμπάζει τα βασικά, τα βασικά των βασικών, σχετικά με τη θρησκεία του, με την Ιστορία του. Εκπομπές λόγου, που να κερδίζουν το ενδιαφέρον των τηλεθεατών, αυτή είναι η μαστοριά των επιτελικών στα κανάλια. Όχι κατήχηση και προπαγάνδα, ούτε παπαγαλίες λες και απευθύνονται σε ανήλικα του νηπιαγωγείου.
Οι αλήθειες από τη μια είναι αδύναμες, στηρίζονται στην πίστη, και από την άλλη χάνουν αξία όταν με τις ταινίες της πλάκας ντύνονται με ψεύτικα, με φτηνά ''στολίδια''.

Από την Μεγάλη Πέμπτη οι αλλαγές σε κάποια κανάλια. Διακόπτονται εκπομπές και αναβάλλονται σήριαλ αταίριαστα στο πνεύμα της Μεγάλης Εβδομάδας.

Διαβαστε ακομα:

ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΕΣ ΜΕ ΜΑΓΙΩ, ΤΕΛΕΙΑ!!!