ΠΕΙΝΑΝΕ ΓΙΑ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΑΝΕ...

 
Βγαίνει κάποιος και αναφέρει ότι ο τάδε πέθανε ή ότι εγκατέλειψε την γυναίκα του, χώρισε από τον επι 20ετίας συνέταιρο του ή ότι αποφάσισε στα γεράματα του να μάθει κινέζικα. Τι θα συμβεί; Επιτόπου θα κάνουν αναπαραγωγή τα μέσα, το ένα πίσω από το άλλο, ποιο θα προλάβει πιο γρήγορα. Κανένα ραδιόφωνο και κανένα μέσο στο διαδίχτυο δεν θα κάνει τον κόπο να διασταυρώσει την ''είδηση''. Πράγματι πέθανε ο άνθρωπος; Πράγματι τον κλείσανε στο τρελοκομείο; Πράγματι μπήκε άγρια μεσάνυχτα από το παράθυρο της γειτόνισσας να την βιάσει;
Μια κυρία ενημέρωσε τον κόσμο, χωρίς να την ρωτήσει κανείς, χωρίς να είναι δημοσιογράφος ότι πάσχει από Αλτσχάιμερ ο ηθοποιός Γιάννης Φέρτης (1938). Τα μέσα μπουμπούνησαν το θέμα. Βγαίνει η εδώ και 21 χρόνια σύζυγος από τρίτο γάμο του Φέρτη (φώτο), η επίσης ηθοποιός κυρία Μαρίνα Ψάλτη (1966) και λέει ότι ο άνδρας μου είναι πολύ καλά στην υγεία του, τι παραμύθια λέτε πως είναι χτυπημένος από αλτσχάιμερ και δεν έχει αίσθηση με το περιβάλλον.
Αδιάφορο ποια είναι η αλήθεια. Αν λέει αλήθεια η άσχετη κυρία που μίλησε για ασθένεια του Φέρτη, αν ψεύδεται η σύζυγος του. Το άξιο παρατηρήσεως είναι η εντελώς ανεύθυνη διάδοση μιας ''πληροφορίας'' από τους θεωρούμενους λειτουργούς της ενημέρωσης. Τα μέσα όσο το έψαξαν όταν η άσχετη κυρία αμόλυσε το ''νέο'' για τον Φέρτη, άλλο τόσο ενδιαφέρθηκαν για την αλήθεια της διάψευσης της συζύγου.
Διαβαστε ακομα:

ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΟΥ ΙΒΑΝ;