ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΩ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ... ΑΠΕΡΓΙΑ

 
Τρεις δημοσιογράφοι φιρμάτοι και πολλά χρόνια στο επάγγελμα, διαγράφηκαν από την Ένωση Συντακτών, με απόφαση του πειθαρχικού οργάνου του συνδικαλιστικού σωματείου, της ΕΣΗΕΑ, Δεν είναι καινούργιο αυτό. Έχει ξανασυμβεί, μάλλον συμβαίνει συχνά. Το σωματείο κάνει επίδειξη δύναμης. Βρίσκει την ευκαιρία ο συνδικαλιστής να δηλώσει την παρουσία του. Είμαι κι εγώ, υπάρχω κι εγώ.
Οι τρεις δημοσιογράφοι, στα ονόματα Νότης Παπαδόπουλος (γιος του ποιητή Λευτέρη), Άρης Πορτοσάλτε και Βασίλης Χιώτης κατηγορήθηκαν ως απεργοσπάστες. Επειδή δούλεψαν κανονικά την ημέρα που η ΕΣΗΕΑ είχε αποφασίσει απεργία.
 
Οι εν λόγω τρεις δεν αποδέχθηκαν την ποινή της ΕΣΗΕΑ. Δεν αναγνωρίζουν στο συνδικαλιστικό τους σωματεία την εξουσία να τους διαγράφει. Ούτε ζήτησαν από την ΕΣΗΕΑ να επανεξετάσει την υπόθεση τους. Προσέφυγαν στο πρωτοδικείο. Να βρουν το δίκιο τους εκτός σωματείου.
 
Το πρωτοδικείο διέγραψε την... ΕΣΗΕΑ. Κακώς διαγράψετε τα τρία μέλη σας. Ναι μεν έχετε το δικαίωμα ως εργαζόμενοι να απεργείτε, αλλά και όποιος θέλει έχει δικαίωμα να... ενημερώνει την κοινή γνώμη. Να εργάζεται, δηλαδή, με σκοπό να υπηρετεί το λειτούργημα του. Αυτή είναι η δικαστική απόφαση.
Διαβαστε ακομα:

ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ