ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ...

 
Προχθές βράδυ, και μιλάω συγκεκριμένα, ημέρα Τρίτη, είμαι καλεσμένος σε τραπέζι ένδεκα ατόμων. Ξεχωριστών ατόμων. Άνδρες και γυναίκες υψηλού επιπέδου. Δεν τους χαρακτηρίζω ως ''προσωπικότητες'', διότι θα μπερδέψουμε κάτι περισσότερο από τα μπούτια μας. Προσωπικότητα, και άνευ εισαγωγικών, είναι η κυρία Ιωάννα Τούνη. Διαδικτυακή προσωπικότητα.
Όλοι οι παρόντες στο δείπνο, επιστήμονες, επιχειρηματίες, εισοδηματίες, επαγγελματίες όλοι, γνώριζαν το μεγάλο νέο της ημέρας. Ότι η κυρία Ιωάννα Τούνη χώρισε τον σύντροφο της. Επειδή όλοι βολτάρουν στο διαδίκτυο. Επειδή η μεγάλη είδηση για τον χωρισμό της κυρίας Ιωάννας Τούνη έπαιξε δυναμικά και θαρραλέα σε κάθε γωνιά του διαδικτύου.
Ποια είναι η κυρία Ιωάννα Τούνη; Αυτή που είναι. Λάθος να ρωτάει κανείς ποια είναι η κυρία και γιατί χαρακτηρίζεται ως διαδικτυακή προσωπικότητα. Το ερώτημα που αξίζει να ξεβρακώσει όλο το σύστημα είναι γιατί ασχολούνται με μια προσωπικότητα, την συγκεκριμένη Ιωάννα Τούνη, η οποία δεν είναι πρωθυπουργός ή αρχηγός της αντιπολίτευσης, δεν είναι η καταξιωμένη ειδικός να συμβουλεύσει περί τον κορονοϊό, δεν είναι η κατάλληλη εκπρόσωπος της χώρας στα διάφορα φόρουμ, δεν είναι βραβευμένη με Νόμπελ ή Όσκαρ, δεν γράφει ποιήματα, βιβλία, δεν φτιάχνει αγάλματα, πίνακες, συνταγές μαγειρικής, δεν βρήκε κανένα θησαυρό ή τάφο του Αγαμέμνονα ή θαμμένα χειρόγραφα του Σολωμού και του Καβάφη.
Σκάνδαλο και Αποκάλυψη Τώρα είναι άνθρωποι της δράσης, όχι τίποτα πτώματα και κυρακατίνες της γειτονιάς, όσοι ήταν στο προχθεσινό τραπέζι, να έχουν ήδη πληροφορηθεί περί της προσωπικής καταστάσεως μιας διαδικτυακής προσωπικότητας. Ναι, η Ιωάννα Τούνη, πέρα από τις όποιες σπουδές της και διπλώματα, τις γνώσεις και εμπειρίες ζωής, είναι μια προσωπικότητα. Του διαδικτύου.
Διαβαστε ακομα:

ΗΤΑΝ ΘΥΜΑ, ΕΓΙΝΕ ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΡΑ...