ΚΑΘΕΣΤΩΣ Η ΠΑΡΑΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ, ΤΩΝ ΜΕΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΕ...

 
Ένα κι ένα κάνουν δυο. Δεν κάνουν διόμισυ, ούτε ενάμισυ. Δεν είναι δημοσιογράφος αυτός που διορίζεται σε κυβερνητική θέση. Και σε θέση στο μηχανισμό της αντιπολίτευσης. Και το ένα κόμμα, το κυβερνητικο, και το άλλο, αυτό της αντιπολίτευσης, ασκούν εξουσία. Ο δημοσιογράφος είναι εξ ορισμού αντιεξουσιαστής. Ένα είδος αντιεξιουσιαστή. Ακόμα κι αν αποδέχεται την εξουσία ο δημοσιογράφος, την θεωρεί απαραίτητη, δεν σημαίνει ότι δεν την κριτικάρει.
 
 
Ο δημοσιογράφος όταν παίρνει κρατικό πόστο ή οποιοδήποτε κυβερνητικό, σταματά να είναι δημοσιογράφος, Είναι πρώην δημοσιογράφος. Είναι ο επαγγελματίας που με τις γνώσεις και την πείρα του, και τις γνωριμίες του, υπηρετεί πλέον άλλον τομέα, έστω υγιή., όχι τη δημοσιογραφία. Το ότι το συνδικαλιστικό όργανο των επαγγελματιών συντακτών έχει αποδεχθεί ή κλείνει τα μάτια στην παραδημοσιογραφία των μελών του, δεν αλλάζει την ουσία του πράγματος.
 
 
Ένας διορισμένος συριζαίος σε υψηλή κυβερνητική θέση επί Τσίπρα δημοσίευσε ''μαύρη λίστα'' δημοσιογράφων που ''εργάζονται'' σε θέσεις κυβερνητικές διορισμένοι από την ΝΔ του Μητσοτάκη. Έκανε, μάλιστα, την απρέπεια, τους εν λόγω δημοσιογράφους να τους χαρακτηρίσει ''μελισσούλες του Μαξίμου''.  Τόσα ξέρει ο αστοιχείωτος για τις μέλισσες, τόσα έδειξε με την αγραμματοσύνη του. 
 
 
Τι σχέση έχουν οι μέλισσες με τους δημοσιογράφους, οι οποίοι κατά τον συριζαίο, εξαγοράστηκαν με τη δημοσιογραφική σιωπή και υποταγή τους. Οι μέλισσες κάνουν αυτό που κάνουν υπηρετώντας τη φύση χωρίς να εξαγοράζονται, κύριε πίτουρα.
 
 
Επί του θέματος. Ένας της ''μαύρης λίστας'' απειλεί με μήνυση. Δηλαδή; Θεωρεί πως είναι ντροπή να... δημοσιογραφεί κανένας διορισμένος από την ΝΔ ή τον σύριζα. Άλλος ειρωνεύτηκε ''Ευτυχώς που δεν δημοσίευσε τη φωτογραφία μας και τη διεύθυνση της κατοικίας μας... ''. Άλλος παρομοίασε τον Συριζαίο με τους προδότες που επί κατοχής έδιναν τους πατριώτες στους ναζί.   
Διαβαστε ακομα:

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΙΚΤΑΡΑΣ ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ ΚΛΑΣΗ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΟΜΑΔΑ