ΑΠΟ 25.000 ΣΤΟ ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΟΛΑΡΙΑ

 
Στην πρώτη σαιζόν οι πρωταγωνιστές της τηλεοπτικής σειράς έπαιρναν από 25 χιλιάρικα, σε δολάρια βέβαια, για κάθε επεισόδιο. Το σήριαλ άρεσε, χαριτωμένο και ευχάριστο, και πολύ προχωρημένο για την εποχή του, συνεχίστηκε και για δεύτερο χρόνο. Το μεροκάματο των ηθοποιών βελτιώθηκε στα 40 χιλιάρικα το επεισόδιο. Την τρίτη τηλεοπτική σαιζόν είχε γίνει πια ένας μικρός θεσμός και οι έξι ηθοποιοί είδαν την αμοιβή τους να φτάνει στα 85 χιλιάρικα. Ε, επόμενο ήταν την πέμπτη σαιζόν να ξεπεράσει τα εκατό και την έκτη ο καθένας να αμείβεται με 125.000 ντόλαρς.
Δεν σταμάτησε σ' αυτό το νούμερο το σήριαλ ''Friends'', Τα Φιλαράκια, που έδινε από 750.000 δολάρια σε κάθε επεισόδιο την έβδομη και την όγδοη σαιζόν. Και τα δυο επόμενα χρόνια από ένα εκατομμύριο!
Τα χρήματα, βέβαια, δεν τα έδινε ο παραγωγός της σειράς, αλλά ο κόσμος. Το σουξέ που γνώρισε η σειρά. Η αμοιβή δεν εξαρτάται από την όποια καλλιτεχνική αξία των ηθοποιών κι άλλων συντελεστών, όσο από το μέγεθος της θεαματικότητας και των εσόδων από ρεκλάμες. Τη σειρά που σταμάτησε μετά από δέκα χρόνια, παρακολουθούσαν εκατομμύρια και παιζόταν σε εκατό χώρες!
Το προϊόν που διαφημιζόταν στα ''Φιλαράκια'' κόστιζε δυο εκατομμύρια δολάρια, για σποτ διαρκείας 30 δευτερολέπτων. 
Τα Φιλαράκια ξεκίνησαν την τότε άγνωστη τηλεοπτική διαδρομή τους το 1994, σα σήμερα 22 Σεπτεμβρίου, με τους έξι ηθοποιούς στους κεντρικούς ρόλους, οι οποίοι ήταν οι πρωταγωνιστές και στα δέκα χρόνια, όσο κράτησε η σειρά. Είναι η Τζένιφερ Άνιστον, η Λίζα Κούντροου, η Κόρτνεϋ Κοξ, ο Νταίηβιντ Σουϊμερ, ο Μάθιου Πέρυ και ο Ματ λε Μπλάνκ.
Διαβαστε ακομα:

SHOW, ΤΙ ΑΛΛΟ... , ΚΑΙ Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΙΣΑΒΕΤ