ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΚΑΤΩ ΒΟΛΤΑ ΘΕΣ ΔΕΝ ΘΕΣ

 

Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Ποιων εφημερίδων; Όσες κυκλοφορούν κάθε μέρα πουλάνε ψίχουλα. Κάποιες μάλιστα τις αγοράζουν χίλιοι, χίλιοι πεντακόσιοι άνθρωποι, όχι περισσότεροι. Μια, δυο έχουν τριψήφιο αριθμό πωλήσεων.

Ωραίο κόλπο. Διαβάστε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Κόλπο, της πλάκας κόλπο είναι, γεμίζουν χρόνο και χώρο σε κανάλι, σε site, σε ραδιόφωνο με πεθαμένα πράγματα, όπως είναι οι εφημερίδες σήμερα.

Ένα κανάλι, ένα ραδιόφωνο έχει πρόγραμμα, υποτίθεται, 24ωρο. Χρειάζεται να το γεμίσουν. Ό,τι παίξει, κοστίζει. Εκπομπή, ταινία, σήριαλ, δελτίο ειδήσεων. Έξοδα είναι αυτά. Τα πρωτοσέλιδα είναι τζάμπα υλικό. Ανέξοδο και δεν πληρώνουν δικαιώματα.

Κάθεται ο άλλος με το εργαλείο στο χέρι και κάνει rotation, ζάπιγκ το λένε, στην τηλεόραση και δεν βρίσκει τι να δει. Άμα δεν υπάρχει τίποτα, τι να δει; Πεθαμένες οι εφημερίδες, νεκρά και τα κανάλια.

Ίδια κατάσταση και στα γήπεδα. Δέκα εκατομμύρια είμαστε και κάποιοι λίγοι έμειναν να αγοράζουν εφημερίδα. Και σε μία αγωνιστική του πρωταθλήματος πάνε, δεν πάνε στη σούμα όσοι θα γέμιζαν το μισό ΟΑΚΑ.

Καταλαβαίνεις. Θες, δεν θες γίνεσαι κι εσύ φουκαράς. Σε παίρνει η κάτω βόλτα. Τα μικρά μεγέθη σε κάνουν κι εσένα μικρό. Σε κονταίνουν. Σου αφαιρούν δύναμη, ηθικό. Μήντια φουκαριάρικα, ομάδες μίζερες, κόμματα της ελεημοσύνης. Καταδικασμένος είσαι.

Διαβαστε ακομα:

ΜΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΚΥΛΙΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΗΔΙΑ, ΣΤΗ ΣΥΧΑΜΑΡΑ...